Start la festivalul de creaţie pentru elevi ”Boovie”

Start la festivalul de creaţie pentru elevi ”Boovie”
În imagine, echipa câştigătoare la Boovie 2021
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Festivalul de book-trailere ”Boovie”, un concurs naţional care apropie copiii de lectură, se desfășoară la Focșani, la finalul acestei săptămâni, în perioada 15-17 iulie 2022. Sunt așteptați circa 1.300 de elevi și profesori. "Aceste cifre menţin evenimentul pe primul loc în rândul concursurilor extraşcolare din întreaga ţară, ”Boovie” făcând parte şi din calendarul oficial al Ministerului Educaţiei", se arată în comunicatul organizatorilor.

Festivalul cuprinde mai multe evenimente, în care se îmbină cartea, lectura, filmul, muzica, ateliere şi întâlniri cu personalităţi din lumea teatrului, filmului şi multimedia, workshopuri despre poezie şi filosofie, arta actorului. 200 de echipe din toată ţara şi din Republica Moldova vor fi prezente la Focşani cu creaţiile lor video, pe baza lecturării unei cărţi.

O echipă formată din opt elevi ai Liceului de Arte "Dimitrie Cuclin" a câştigat, la ediţia de anul trecut, nu mai puţin de patru premii. "Cat at the Door" (aşa cum se numeşte trupa lor) a luat Marele Premiu pentru scenariu, creaţia Patriciei Preda, Premiul al II-lea pentru trailerul realizat după cartea "De veghe în lanul de secară", dar şi alte două premii speciale.

Citit 1060 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iulie 2022 09:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.