Stagiu de cercetare la cetatea Ibida

Stagiu de cercetare la cetatea Ibida
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În perioada 3-10 iulie 2022, studenții de la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie au beneficiat de un stagiu gratuit de practică în cadrul șantierului-școală de la cetatea Ibida (situată în localitatea Slava Rusă, județul Tulcea), printr-un proiect finanțat de Ministerul Educației.

În cadrul workshopului "Laboratorul de arheologie", studenții au dobândit cunoștințe teoretic-aplicative și deprinderi practice, aferente arheologiei moderne și disciplinelor conexe, sub îndrumarea unor profesori universitari și cercetători din țară și din străinătate.

Studenții au abordat mai multe teme interesante, printre care tehnici și metode moderne de cercetare în arheologie; proceduri de intervenție și analiză a materialelor arheologice; restaurarea, conservarea și protejarea vestigiilor arheologice; epigrafia și numismatica în sprijinul arheologiei; ceramica și sticla în arheologie; noile direcții - bioarheologia și arheozoologia, sedimentologia și micromorfologia.

Stagiul a fost organizat în colaborare cu Institutul Național al Patrimoniului din cadrul Ministerului Culturii, Universitatea "Al. I. Cuza" Iași, Universitatea de Arhitectură "Ion Mincu" din București, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului din București, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale din Tulcea, Institutul de Arheologie din Iași, Institutul de Antropologie din București, Muzeul Londrei.

Citit 1533 ori Ultima modificare Joi, 14 Iulie 2022 23:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.