Magia poveştilor pentru copiii de grădiniţă

Magia poveştilor pentru copiii de grădiniţă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Asociația OvidiuRO, UiPath Foundation și Inspectoratele Școlare Județene din Botoșani, Galați, Olt și Vaslui au implementat în anul școlar 2021-2022 proiectul "Fiecare copil merită o poveste". În cel de-al treilea an consecutiv al proiectului, peste 24.000 de cărți ilustrate au fost oferite copiilor atât din zona rurală, cât și din zona urbană săracă, dar și profesorilor și unităților școlare, pentru a fi folosite ca materiale didactice.

Profesorii înscriși în proiect au primit kituri de cărți ilustrate adecvate vârstei preșcolare, de la cele clasice până la cele fără text, romane grafice sau benzi desenate, astfel încât în grădinițe să existe o diversitate de materiale care să contribuie la creșterea calității actului educațional. Pe lângă cărțile propriu-zise, profesorii au avut acces și la ghiduri pedagogice cu fișe și sugestii de activități pre și post lectură, iar copiii au primit fișe de lucru pentru acasă, unde să poată continua învățarea alături de părinți.

În cadrul proiectului au fost organizate zece sesiuni online de formare, centrate pe literație, pentru toate educatoarele din cele patru județe, la care au participat peste 120 de profesori.

Citit 1077 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.