Durata studiilor de doctorat va crește la patru ani

Durata studiilor de doctorat va crește la patru ani
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Asta se află într-un proiect de lege ce ar putea deveni realitate după dezbaterea publică ce se va ține până la sfârșitul lunii. Această propunere vizează o modificare majoră în sistemul educațional.
Prezentul proiect presupune, pe lângă modificarea regulilor actuale de absolvire a doctoratului, și modificarea regulilor actuale care sunt puse în practică în al III-lea ciclu de studii universitare (studiile de doctorat).
Printre primele schimbări ar fi modificarea duratei pentru studiile de doctorat de la trei ani, cât este în prezent, până la patru ani. Potrivit legii, ”studentul doctorand va putea desfășura activități didactice remunerate, în limita normei de asistent universitar”. 
În prezent, Legea nr. 1/2011 a Educației Naționale prevede că ”numărul studenților doctoranzi care pot fi îndrumați simultan de către un conducător de doctorat se stabilește de către senatul universitar”. Noul proiect prevede limitarea acestui număr. 

Citit 1361 ori Ultima modificare Miercuri, 10 August 2022 02:40

1 comentariu

 • postat de Nelu
  Luni, 08 August 2022 09:01
  89.137.224.***
  Asta e tare de tot ,adică să dat 4 ani că sa poți copia ,au șters din Legislație PLAGIATUL .
  VA DORESC CA PE ORIUNDE AVEȚI PROBLEME SERIOASE SA GĂSIȚI NUMAI PLAGIATORI PE FUNCȚIE , VIAȚA , SĂNĂTATEA , EXISTENȚA PE ACEST PĂMÂNT SĂ DEPINDĂ DE NISTE PLAGIATORI CARE SAU CHINUIT 4 ANI SA COPIEZE .
  POATE ATUNCI VEȚI ÎNȚELEGE GRAVITATEA .
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.