Distracţie de vacanţă la Şcoala Nr. 9

Distracţie de vacanţă la Şcoala Nr. 9
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Asociaţia de Părinţi şi Profesori "Calistrat Hogaş" a organizat proiectul "Şcoala de vară", care se încheie zilele acestea și care va pune în continuare la dispoziție dotările din acest proiect copiilor de la Școala Gimnazială Nr. 9, structură a Școlii Gimnaziale Nr. 5.

"Şcoala de vară" a  fost finanțată prin programul Start ONG, implementat de Asociația Act for Tomorrow. Prin proiect ne-am propus să oferim copiilor din școală posibilitatea de a petrece timp plăcut împreună cu colegii lor pe perioada vacanței de vară, mai exact 4 iulie - 5 august.

Copiii și-au început diminețile cu jocuri de memorie și concentrare, de tip board-games (tangram, pino-mastermind, șah), achiziționate cu banii oferiți de Programul Start ONG. Proiectul și-a propus și cultivarea în rândul copiilor a plăcerii și motivației de a juca șah, deoarece dezvoltă inteligența și răbdarea, gândirea logică și creativă, memoria etc. În acest scop a fost amenajat un spațiu special destinat desfășurării acestui sport. Din aceleași fonduri s-au cumpărat și trei mese de tenis, dintre care două de exterior, ce vor rămâne montate pe pavele de cauciuc în curtea școlii, precum și seturi pentru practicarea badmintonului, care este un sport îndrăgit de copii, indiferent de vârstă, cu multe beneficii pentru sănătate.

Parașutele de motricitate au produs o încântare extraordinară în rândul copiilor prin varietatea jocurilor propuse, a abilităților dezvoltate și a paletei de culori care le compun.

Grupul-țintă al proiectului a fost reprezentat de 50 de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr. 9, iar activitățile propuse au mai atras încă 20 de elevi, mărind numărul participanților.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow, în care domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură.

Citit 1789 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.