Cât scot din buzunar părinții pentru rechizite

Cât scot din buzunar părinții pentru rechizite
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În câteva săptămâni începe noul an școlar. Părinții deja au început aprovizionarea cu rechizite, caiete, penare, ghiozdane etc. Copiii vor caietele sau ghiozdanele cu eroii lor preferați sau cu prințesele lor favorite, iar aceste lucruri necesită un cost suplimentar pentru familii. Printre rechizite, cele mai căutate produse sunt caietele, stilourile sau pixurile, blocurile de desen, acuarelele și cariocile. În momentul de față costurile sunt următoarele: un stilou este în jur de 12 lei, un set de acuarele în jur de 8 sau 9 lei, caietele cu copertă simplă sunt în jur de 4 lei, iar cele mai groase de 80 sau 100 de file sunt peste 10 lei, un rucsac costă în jur de 80 și 150 de lei, iar un penar fără imprimeuri în jur de 10-15 lei, iar cel cu imprimeuri din desene animate etc ajunge să treacă de 30 de lei.  

Am reușit să aflăm și costul total al unui coș complet de cumpărături de la câțiva dintre părinții cu care ne-am întâlnit:

Cornelia, 39 de ani, contabilă: „Este o perioadă puțin mai costisitoare pentru noi, trebuie să îi facem pe plac și fetiței noastre pentru că își dorește o groază de carioci, cărți de colorat etc. Momentan, costul total al coșului de cumpărături este de vreo 380 de lei. Am reușit să cumpărăm un penar, ghiozdan, carioci, creioane colorate, caiete, acuarele și pixuri. Oricum costurile vor apărea și pe parcursul anului școlar pentru că vom fi nevoiți să mai achiziționăm culegeri sau cărți pentru cei mici.”

Adrian, 44 de ani, salariat: „Se vede o mică scumpire față de anul trecut. Copilul meu este în clasa a VIII-a și pot spune că nu mai am prea multe cheltuieli de făcut ca atunci când era mic, acum mai mult ne axăm pe haine și caiete. În timpul anului vor mai apărea și alte costuri cum ar fi acele culegeri pentru examen și tot așa, dar pot spune că momentan un cost total ar fi în jur de 700-800 de lei.”

Cristina, 37 de ani, casnică: „Fetița mea a intrat în clasa I și deja a început că vrea penar și ghiozdan cu personajul ei preferat, de caiete nici nu mai zic că trebuie să luăm dintr-acelea cu copertă colorată sau cu eroii ei preferați. Mai sunt și alte costuri mici cum ar fi stilou, pixuri, acuarele, pensule, creioane de colorat și tot așa. Un cost total ar fi în jur de 600 de lei, plus ce vom da și pe îmbrăcămintea nouă.”  

Citit 2276 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 August 2022 02:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.