Profesorii de sport, nemulțumiți că trebuie să dea calificative

Profesorii de sport, nemulțumiți că trebuie să dea calificative
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mai mulți profesori de Educație fizică și sport au avut consultări cu ministrul Sorin Cîmpeanu și alți reprezentanți ai Ministerului Educației şi au cerut să se renunțe la calificativele de tip “Admis/Respins” sau "Suficient-Bine-Foarte Bine" în evaluarea elevilor și să se revină la sistemul de note. Actualul proiect de lege a învățământului preuniversitar prevede că la disciplinele Educație fizică și sport, Arte și altele ar urma să se acorde calificative de tip “Admis/Respins”.

Profesorii de Educaţie fizică au elaborat un comunicat în care îşi arată nemulţumirea că ministrul Cîmpeanu nu a renunţat la ideea calificativelor. "Reprezentanții ministerului au acuzat notele foarte mari la disciplinele din aria curriculară Arte și Educație fizică și sport, note care cresc mediile generale elevilor de gimnaziu. Urmarea? Un număr mai mare de burse școlare de merit acordate elevilor. Acordarea notelor mari cu scopul încurajării și stimulării practicării exercițiilor fizice, s-a întors acum ca un bumerang asupra profesorilor și generațiilor noi de elevi. Cu alte cuvinte, reprezentanții Ministerului Educației au concluzionat că numărul de burse de merit acordate elevilor este mult prea mare, sumele cheltuite pentru acestea sunt peste așteptările lor și au decis introducerea calificativelor la disciplinele pe care le considerau “răspunzătoare” de creșterea mediilor generale, acestea nemailuându-se în calcul.”

De altfel, ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat, marți, pe Facebook decizia de folosire a calificativelor: “Sunt foarte multe școli în care nu există nici măcar o medie diferită de 10,00 la aceste discipline (37 școli din eșantionul de 220 școli). Situația reală ne arată că mediile sunt distribuite pe patru paliere, 10,00, 9,50, 9,00 și mai puțin de 9,00. Fundamentat pe această situație reală, propunerea este de acordare a calificativelor pe patru paliere: Foarte bine/Bine/Suficient/Insuficient”.

Poziția contrastează cu decizia ministerului de a transfera decizia privind bursele către școli, dar şi cu anunţul că bugetul pentru acordarea stimulentelor financiare pentru elevi va fi de zece ori mai mare din 2023.

Citit 2260 ori Ultima modificare Miercuri, 24 August 2022 08:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.