Elevii de la "Cuza", antrenaţi să acorde primul ajutor

Elevii de la "Cuza", antrenaţi să acorde primul ajutor
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În anul 2000, Mișcarea Internațională de Cruce Roșie şi Semilună Roșie a hotărât ca ziua de 16 septembrie să fie marcată ca "Ziua europeană a primului ajutor". Voluntarii de la Colegiul Național "Al. I. Cuza" au marcat această zi printr-o activitate inedită. Astfel, vineri 16 septembrie 2022, în parcul din zona Spicu, împreună cu Filiala Galați a Crucii Roșii Române, actuali și foști elevi ai Colegiului Național "Al. I. Cuza", instruiți la cursul opțional de "Igienă și prim ajutor" sau prin activități extrașcolare, au realizat momente demonstrative de prim ajutor pentru public, dorind astfel să atragă atenția asupra importanței cunoașterii unor tehnici de bază în acordarea primului ajutor şi salvarea vieții persoanelor aflate în primejdie.

Luarea de măsuri imediate este principiul esenţial în acordarea primului ajutor. Pentru a fi capabil de recunoaşterea simptomelor şi semnelor de bază ale unui accident este vital să ai cunoştinţele necesare pentru a nu face ceva greşit și a pune în pericol viața accidentatului.

Succesul activității realizate ne motivează să mai facem astfel de demonstrații publice pentru a-i putea ajuta pe semenii noștri, ca atunci când vor fi într-o situație critică să știe cum să procedeze și să nu acționeze nesăbuit.

Citit 1592 ori Ultima modificare Sâmbătă, 24 Septembrie 2022 09:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.