Avocatul Poporului critică eliminarea bursei pentru liceenii din rural

Avocatul Poporului critică eliminarea bursei pentru liceenii din rural
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Ordinul care stabilește criteriile de acordare a burselor a fost publicat în Monitorul Oficial şi cuprinde inclusiv prevederea potrivit căreia elevii de liceu care învaţă în altă localitate nu mai primesc bursa de 200 de lei.

Avocatul Poporului consideră că "prin eliminarea burselor sociale pentru liceenii care învață într-o altă localitate față de cea de domiciliu se mențin și se vor adânci inechitățile între elevii din mediul rural și cei din mediul urban, ceea ce contravine chiar Proiectului România Educată". Potrivit Avocatului Poporului, această prevedere este "nedreaptă" pentru elevi: "Decizia este pe cât de surprinzătoare, pe atât de nedreaptă, având în vedere că îi afectează pe elevii din mediul rural care sunt nevoiți să meargă în altă localitate la liceu, pentru că nu au în cea de domiciliu o astfel de instituție de învățământ. Mai mult, ea nu a fost anunțată public de Ministerul Educației, astfel cum acesta avea obligația legală", se arată în comunicat.

Avocatul Poporului mai subliniază că, indiferent de locul în care s-au născut, de situația economică a familiei sau de etnie, toți copiii au dreptul la educație de calitate", conform sursei menționate.

Citit 1546 ori Ultima modificare Marți, 20 Septembrie 2022 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.