Elevii unei şcoli din Galaţi fac cursuri de chineză cu o vorbitoare nativă

Elevii unei şcoli din Galaţi fac cursuri de chineză cu o vorbitoare nativă
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 7 fac, pentru al treilea an consecutiv, cursuri de Limba chineză cu un profesor vorbitor nativ al acestei limbi. Marți, 11 octombrie, învăţăceii au avut prima lor întâlnire cu studenta Xie Danyao, care-i va ghida în decursul anului în minunata şi fascinanta lume a unei civilizaţii străvechi.

Directoarea unităţii de învăţământ, profesoara Monalissa Nica, susţine că anul acesta vor face cursurile de Limbă chineză, dar şi de civilizaţie şi cultură ale acestei ţări trei clase, două de a II-a şi una de-a IV-a. "Cursurile se desfăşoară în limba engleză. Proiectul a fost iniţiat de domnul Costică Voicu, preşedinte al Asociaţiei de Dezvoltare Durabilă din Regiunea Sud-Est, care are un parteneriat cu Institutul «Confucius» de la Bucureşti. De acolo ne-a venit în fiecare an câte o studentă, care face practică în predarea Limbii şi civilizaţiei chineze. Pe viitor, se doreşte realizarea unei clase «Confucius», care va participa la mobilităţi România - China. Dar şi creşterea numărului de elevi şi tineri care solicită să dea examenul de atestat", ne lămureşte directoarea Şcolii Gimnaziale Nr. 7, Monalissa Nica.

Aceasta susţine că, în prezent, elevii fac mai mult elemente de cultură şi civilizaţie chineză şi învaţă doar câteva cuvinte, urmând ca pe viitor să se meargă cu noţiunile de limbă chineză mai în profunzime.

"Clasele au fost selectate în urma unor chestionare distribuite părinţilor. Elevii din partea cărora am avut mai multe solicitări au fost incluşi în program. Elevii sunt foarte încântaţi să facă nişte cursuri deosebite. Am avut un copil care chiar a participat la un concurs cu un cântec în limba chineză, iar aceste cursuri l-au ajutat foarte mult. El chiar intenţionează să continue studierea limbii până la obţinerea atestatului", mai spune Monalissa Nica.

Pe parcursul întregului an, copiii vor învăţa câteva semne ale alfabetului, câteva cuvinte, dar vor prepara și reţete tradiţionale de mâncare chinezească, se vor iniţia în arta plierii hârtiei, vor învăţa să confecţioneze dragoni şi vor afla o sumedenie de lucruri interesante despre fascinanta şi îndepărtata ţară asiatică, un adevărat tărâm de legendă.

Citit 3927 ori Ultima modificare Luni, 05 Iunie 2023 10:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.