Cum faci educaţie dulce

Cum faci educaţie dulce
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Școala Gimnazială Nr. 29 a inițiat o activitate cu și despre antreprenoriat. Micii antreprenori și-au promovat marfa într-o curte devenită neîncăpătoare pentru elevi, părinți, bunici, profesori. Totul a pornit de la Ziua Internațională a Brioșei cu Ciocolată. Brioșa a fost sursă de inspirație pentru un plan de afaceri, implicit pentru formarea deprinderilor de antreprenoriat. Cum gândirea de tip STEM presupune abordări din perspective diferite, la final au rezultat deprinderi de calcul, planuri de afaceri, rețete inedite, oferte imbatabile, cântece cu brioșe, cupcakes din plastilină, povești inventate și texte analizate în lumina cauză - efect. Finalitatea activității a reprezentat analizarea planului de afaceri de către elevii mai mari de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”, care au oferit diplome pentru activitatea de antreprenoriat. Prin această colaborare între instituții cu nivele diferite de competențe curriculare, se observă că educația este o rețetă cu și despre implicare, cu și despre cooperare. 

Geanina Țurcanu, Cristina Dediu, profesoare la Şcoala Nr. 29

 

Citit 1481 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Octombrie 2022 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.