Elevi și profesori, împreună la ceas de sărbătoare

Elevi și profesori, împreună la ceas de sărbătoare
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Elevii și profesorii de la Școala Gimnazială Nr. 1 Rediu au încheiat o săptămână plină de activități cultural-educative, dedicate educației globale. Pe lângă lecțiile de zi cu zi, elevii au desfășurat diverse activități pentru care s-au dedicat trup și suflet. "Săptămâna Educației Globale" a avut ca scop principal conștientizarea nevoii de acțiune.

"Am acționat pentru pace, prin desene, dezbateri despre personalități care au militat pentru pace, nonviolență sau dreptul la educație al tuturor, indiferent de rasă, sex sau religie. Am acționat pentru protejarea naturii plantând sau pictând. Am desfășurat acțiuni pentru nonviolență, discutând despre efectele negative ale cyberbullyingului și am acționat pentru fair-play în sport prin competiții de fotbal și handbal. În ceea ce privește acceptarea interculturalității, am desfășurat lecții de gastronomie, oferite de micii noștri bucătari", ne-a comunicat directoarea instituției de învățământ, prof. Loredana Munteanu.

Activitățile desfășurate la Școala Nr. 1 Rediu au fost coordonate de cadrele didactice și s-au bucurat de susținerea părinților. Nici cei mai mici dintre elevi nu au rămas codași la activități, ei participând și muncind cot la cot cu cei mari, pentru a dovedi că și ei pot fi la fel de buni. "Ne place acest gen de activități. Facem des fel de fel de lucruri din astea în școala noastră. Este indicat să mai facem și altceva, pentru a ne mai deconecta din când în când de la lecții. Părinții se bucură pentru noi și, la fiecare activitate, urmăresc de acasă filmulețele și pozele pe care doamna directoare și ceilalți profesori le pun pe grupurile noastre. Sunt foarte bucuroasă că fac parte dintr-o asemenea școală", ne-a declarat o elevă.

Citit 999 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.