Elevii de la „Cuza” au pornit deja la colindat în limba germană

Elevii de la „Cuza” au pornit deja la colindat în limba germană
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Cu emoție și bucurie, ne-am întâlnit, am învățat și am exersat câteva duminici la rând, în acompaniament de orgă, colindele germane înălțătoare, dar și zglobii, colinde cu clinchet de clopoței și ramuri credincioase de brad și, mai ales, cu lumina binecuvântată a lumânărilor aprinse pe coronița de Advent. Colindul reprezintă un obicei extraordinar de frumos și solemn și poartǎ în el emoția așteptǎrii și a vestirii, iar noi încercǎm astfel sǎ aducem în inimile oamenilor atmosfera de  bucurie a întâmpinǎrii Sǎrbǎtorilor de iarnǎ, începute cu seara lui Moș Nicolae și culminând cu Nașterea Domnului sau Crăciunul.

Corul Forumului German din Galați, sub conducerea doamnelor profesoare de limba germană Elena Popa și Maria Turtă, în parteneriat cu elevii de la Colegiul "Al. I. Cuza", coordonați de mine, au făcut ca aceste pregătiri speciale pentru întâmpinarea sărbătorilor să constituie un motiv în plus de a ne exprima în limba germană și de a o aprofunda. 

La final, Moş Nicolae le va aduce elevilor-colindători daruri, dar şi note frumoase în catalog, pentru că orice muncă trebuie răsplătită.

Ştefania Ristei, profesoară la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza"

Citit 1925 ori Ultima modificare Luni, 05 Decembrie 2022 12:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.