Vedete şi artişti vin în sprijinul elevilor unei şcoli din judeţul Galaţi

Vedete şi artişti vin în sprijinul elevilor unei şcoli din judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Şcoala Gimnazială "Prof. Emil Panaitescu" din Cudalbi se numără printre cele 25 de unităţi de învăţământ din ţară selectate pentru derularea campaniei "Salvez o şcoală", prin care se urmăreşte strângerea unor fonduri pentru rezolvarea unor probleme legate de siguranţa elevilor.

"În urma înscrierii unei alerte pe HartaEdu.ro, prin care căutam finanţare pentru refacerea băilor din şcoala noastră, cei de la Narada (organizaţie de strângere de fonduri pentru idei ale profesorilor - n.r.) ne-au contactat pentru a ne sprijini în organizarea unui Târg de Crăciun, urmând ca ulterior să ne dubleze suma strânsă. Târgul se va desfășura pe data de 16 decembrie, în incinta Casei de Cultură «Tache Avramescu» Cudalbi, începând cu ora 10,00. Pentru a aduna mai multe fonduri, elevii din ciclul primar vor susţine şi un concert de colinde, care va începe la ora 11,00", spune directoarea instituţiei, Anca Dediu.

Cele 25 de școli selectate vor organiza simultan târguri de Crăciun pentru care elevii vor confecționa obiecte pe care le vor scoate la vânzare. Foarte multe persoane publice, influenceri, actori, muzicieni şi scriitori au acceptat provocarea de a fi alături de micii antreprenori în această primă experiență a lor în business. Ei au acceptat invitația de a deveni ambasadori și de a reprezenta o școală cât mai apropiată din orașul lor natal, alăturându-se astfel campaniei "Salvează o școală". Aceștia vor dona pentru târgul de Crăciun un obiect drag lor, cu autograf, ce va putea fi licitat și își vor îndemna comunitățile din mediul online, prin intermediul rețelelor de socializare, să participe și să susțină inițiativele elevilor. Prin acest mecanism de autofinanțare, Narada ajută școlile nu doar să strângă fonduri, ci inclusiv să își dezvolte o gândire antreprenorială, să fie independente și să strângă bani, să construiască propriul lor mecanism de finanțare a alertei.

Citit 1804 ori Ultima modificare Luni, 12 Decembrie 2022 12:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.