Gălăţean dublu premiat de Senatul Universității din București pentru teza de licenţă
Foto: Facebook - Universitatea Bucureşti

Gălăţean dublu premiat de Senatul Universității din București pentru teza de licenţă
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Cea mai bună Teză de Licență în domeniul Științe umaniste și Marele Premiu pentru Teza de Licență a anului sunt cele două prestigioase distincții decernate gălăţeanului Cosmin-Ionuț Lazăr, în cadrul Premiilor Senatului Universității din București, ediţia 2022. Despre performanţele tânărului gălăţean aţi mai avut ocazia să citiţi în ediţia din 3 februarie 2018 a ziarului „Viaţa liberă”, când, fiind elev la Colegiul Naţional "Costache Negri" din Galaţi Cosmin-Ionuț Lazăr a câştigat concursul european pentru tineri traducători.

„Pentru al șaselea an consecutiv, Universitatea din București a recunoscut meritele celor mai valoroși membri ai comunității sale academice, în cadrul Galei de decernare a Premiilor Senatului Universității din București, ediţia 2022”, aflăm dintr-un comunicat de presă al instituţiei. Evenimentul a avut loc miercuri, 21 decembrie 2022, în Aula Magna a Facultății de Drept a Universității din București. „Inițiativa urmărește să aducă recunoaștere performanțelor academice, în cercetare și implicare civică ale membrilor comunității academice a Universității din București. Astfel, în cadrul Galei au fost acordate premii în domeniile Științelor Umaniste, Științelor Sociale, Științelor Vieții și Pământului, Științelor Exacte și Ingineriei, pentru educație/formare profesională; cercetare, inovare și publicații, pentru profesori emeriți, profesori asociați și angajatori, precum și pentru reviste și inițiative civice”.

Pe lista câștigătorilor celei de-a șasea ediții a Premiilor Senatului Universității din București se regăseşte şi numele gălăţeanului Cosmin-Ionuț Lazăr.

„Senatul Universității din București m-a onorat la final de an cu două distincții pentru care nu pot să fiu decât recunoscător”, mărturiseşte cu modestie tânărul licenţiat, în prezent masterand. Lucrarea lui „Transformarea discursului istoric în Imperiul Otoman în secolul al XVIII-lea. Studiu de caz: Ahmed Resmi Efendi și Breviar de învățăminte” a primit premiul pentru Cea mai bună Teză de Licență în domeniul Științe umaniste și Marele Premiu pentru Teza de Licență a anului. Lucrarea a fost coordonată de conf. univ. dr. Silvana Rachieru.

Cosmin-Ionuț Lazăr a început, în iulie anul acesta, studiile la masterul „Istorie, resurse culturale și patrimoniu în societatea contemporană” după ce a fost şef de promoţie (2019-2022) la Facultatea de Istorie - Universitatea din Bucureşti.

Despre performanţele lui aţi putut afla din "Viaţa liberă" în februarie 2018, când era elev în clasa a XI-a la profilul ştiinţe sociale, bilingv - engleză, din cadrul Colegiului Naţional „Costache Negri” din Galaţi. Atunci a a devenit câştigătorul din România al concursului „Juvenes Translatores” – „Tineri traducători”, organizat de Comisia Europeană.

Citit 7308 ori Ultima modificare Duminică, 25 Decembrie 2022 11:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.