Anul Nou Chinezesc, sărbătorit la Şcoala Nr. 26

Anul Nou Chinezesc, sărbătorit la Şcoala Nr. 26
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Şcoala Gimnazială Nr. 26 din Galați, în parteneriat cu Asociaţia de Dezvoltare Durabilă din Regiunea Sud-Est, reprezentată de domnul preşedinte Costică Voicu, și cu Institutul Confucius din București, coordonează în acest an școlar, 2022-2023, cursuri de Limba chineză cu un profesor vorbitor nativ, studenta Xie Danyao. La cursuri participă aproximativ 50 de elevi din școala coordonatoare și din școlile gimnaziale nr. 7, 13, 28.

Elevii au învățat la ultima lecție despre tradițiile poporului chinez, care a sărbătorit intrarea în Anul Nou Chinezesc, Chūn Jié, pe 22 ianuarie 2023. Aceasta este cea mai importantă sărbătoare tradițională a chinezilor. Festivalul începe de obicei în prima zi a primei luni a calendarului chinezesc și se termină cu Festivalul Lanternelor în a cincisprezecea zi. Revelionul chinezesc se numește Chúxī.

În toată China, obiceiurile și tradițiile regionale cu această ocazie sunt foarte diverse. Oamenii cumpără cadouri, decorațiuni, textile, alimente și îmbrăcăminte. Există un obicei ca fiecare familie să facă o curățenie generală în casă pentru a înlătura orice nefericire, în speranța unui an mai bun. Ferestrele și ușile sunt ornate cu decorațiuni din hârtie roșie și cuplete de primăvară pe teme populare: „fericire”, „bogăție” și „viață lungă”. Cina de familie de Revelion include carne de porc, rață sau pui, precum și un desert dulce, iar seara se încheie cu artificii. A doua zi dimineață, copiii le urează părinților lor un an nou fericit și sănătos, primind banii norocoși în plicuri roșii.

Elevii au confecționat felicitări, decorațiuni de hârtie roșie și au scris cu litere chinezești cupletele de primăvară.

Prof. dr. Charlotte Barbu, directoarea Şcolii Nr. 26

Citit 2667 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Ianuarie 2023 09:50

1 comentariu

  • postat de Marius
    Luni, 30 Ianuarie 2023 10:27
    5.2.208.***
    Dna Directoare se pozeaza pentru a da bine dar parintii nu sunt intrebati daca sunt de acord ca proprii copii sa participe la aceste activitati, fie ele si deplasari la ISU, conferinte, etc...Deci, dna directoare, intai se intreaba parintii daca sunt de acord, apoi ne pozam la diferite evenimente c
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.