Un atelier despre cum educăm, cu „mama” câtorva sute de copii

Un atelier despre cum educăm, cu „mama” câtorva sute de copii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Caty Roos, psiholog şi fondatoarea Asociaţiei Eltera, şi Doru Căstăian, profesor MERITO de Ştiinţe Socio-Umane, îi invită pe toţi cei interesaţi la un un atelier despre cum îi educăm pe cei "greu educabili" - o discuţie despre echitate şi egalitatea de şanse, ce se va desfăşura miercuri, 15 februarie, începând cu ora 17,00, sub umbrela Casei Corpului Didactic din Galaţi.

Ecaterina (Caty) Roos, născută pe 5 aprilie 1983, la Brașov, este licențiată în Pedagogie, Psihologie şi Drept: "În 2010, am fondat Asociaţia ELTERA. O organizaţie neguvernamentală ai cărei membri preţuiesc copiii şi dreptul lor de a se dezvolta indiferent de mediile în care se află. La 19 ani am devenit mamă pentru primii mei trei copii: Elvis, Teresa şi Raphael. Numele asociaţiei provine din primele două litere ale prenumelor lor.

Coordonez două centre de alfabetizare în Fişer şi Budila, judeţul Braşov şi am acumulat experienţă, lucrând cu copiii în şcoli, centre de plasament, spitale şi în sate, în mai multe judeţe din România (Braşov, Botoşani, Gorj, Timiş, Mureş, Maramureş), cât şi în afara ţării, în India şi Zambia. Cred că un copil nu poate fi mai mult decât îl vede un adult. Iar un adult nu poate avea un rol indiferent în viaţa unui copil: fie este un exemplu bun, fie este un pericol", spune despre sine invitata de onoare de la Casa Corpului Didactic.

Caty Roos luase Bacul şi intrase la facultate, la Psihologie, la Braşov, când i-a pe întâlnit doi cei doi fraţi, Elvis şi Raphael, de 12 şi 13 ani, care cerşeau. A intrat cu ei în vorbă şi a aflat mai multe despre familia lor. A decis să meargă acasă la copii şi să-i convingă pe părinţii lor să fie de acord cu plasamentul micuţilor. Mama ei i-a spus că nu îi poate primi pe toţi trei. Şi-a găsit un loc de muncă, a închiriat o garsonieră şi şi-a început viaţa de adult. I-a fost foarte greu, dar s-a descurcat. Ulterior, după terminarea facultăţii, a mai înfiat o fetiţă, apoi s-a căsătorit şi a născut un copil. A luat sub aripa ei ocrotitoare sute de copii, iar în Africa a înfiinţat şcoli şi a construit case pentru familiile nevoiaşe.

Un om care are ce povesti.

Citit 1680 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2023 09:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.