Când tehnologia şi ingineria devin pasiune pentru elevi

Când tehnologia şi ingineria devin pasiune pentru elevi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Membrii Clubului de Robotică "ByteForce" din cadrul Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri" Galaţi au participat anul acesta la cea de-a VII-a ediţie a competiţiei internaţionale FIRST Tech Challenge, etapa naţională, care a avut loc în perioada 2-5 martie 2023, la Bucureşti. După un sezon încărcat și plin de emoție, echipa ByteForce RO037 a câștigat Judge Award și a terminat calificările pe locul 11, din 79 de echipe participante. De asemenea, a atins performanța de a fi pe locul al şaptelea la nivel mondial și pe al doilea la nivel național, în clasamentul punctelor obținute individual în perioada de autonomie.

Evoluţia a fost una foarte frumoasă, având în vedere că, la etapa regională a acestei competiţii, care s-a desfăşurat la Bucureşti, în perioada 13-15 februarie, am obţinut locul al patrulea din 81 de echipe participante, premiul "Think Award 3" şi ne-am clasat pe locul 17 în lume la punctaje contribuite în medie pe meci.

Viziunea fondatorului competiţiei FIRST, Dean Kamen, este de "a ne transforma cultura prin crearea unei lumi în care ştiinţa şi tehnologia sunt celebrate şi în care tinerii aspiră să devină lideri ai tehnologiei şi ştiinţei". Această viziune ne angajează în misiunea de a inspira inovaţie printre tinerii liceeni şi, acelaşi timp, de a le dezvolta abilităţi în domeniul ştiinţei, ingineriei şi tehnologiei, domenii pe care nu se pune accentul în învăţământul preuniversitar la nivelul dorit de majoritatea generaţiei actuale. Obiectivul nostru este de a atrage noi membri şi voluntari, promovând educaţia STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Cătălina Caragea, profesoară la Colegiul Naţional "V. Alecsandri"

Citit 1180 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2023 11:21

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro