Când se susţin probele pentru clasele bilingve la admitere la liceu

Când se susţin probele pentru clasele bilingve la admitere la liceu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Elevii de clasa a VIII-a care vor să urmeze liceul la o clasă cu predare bilingvă trebuie să susțină o probă de verificarea a cunoștințelor de limbă modernă, pentru admiterea în clasa a IX-a. Aceştia se pot înscrie pentru susţinerea probei în zilele de 15 și 16 mai. Verificarea cunoștințelor de limbă modernă se desfășoară în perioada 17-19 mai.

Examenul de limbă modernă constă în două probe: una scrisă, pentru care se acordă un punctaj de maximum 70 de puncte, din care 10 puncte din oficiu şi una orală, pentru care se acordă un punctaj de maximum 30 de puncte.

Subiectele pentru proba scrisă vor cuprinde itemi obiectivi pentru verificarea competențelor de înțelegere de texte și a funcțiilor comunicative corespunzătoare nivelului A2, cum ar fi întrebări cu răspunsuri multiple, întrebări cu răspuns scurt, întrebări de tip adevărat/fals cu justificare, exerciții de realizare a unor corespondențe, text lacunar. Rezolvarea itemilor se va face în 60 de minute. Pentru proba scrisă se pot depune contestații, ceea ce nu mai este valabil şi la cea orală. Proba orală va cuprinde itemi pentru verificarea competențelor de discurs oral și de participare la conversație de nivel A2.

Citit 1406 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2023 09:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.