Minifestival de teatru în cadrul unui proiect ambiţios la Dramatic

Minifestival de teatru în cadrul unui proiect ambiţios la Dramatic
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați organizează în acest weekend, 17-19 martie 2023, un minifestival în cadrul "Proiect 9. Teatru Românesc Contemporan", pe care Teatrul din Galați îl derulează în perioada 2021-2024 cu participarea regizorilor Cristian Ban, Adi Iclenzan și Leta Popescu. Spectatorii sunt aşteptaţi la cele trei montări realizate în stagiunea 2021-2022: "Vrabia", "O repetiţie moldovenească", "... în ţara minunilor".

În plus, vor avea loc o serie de dialoguri (conferințe, mese rotunde și dezbateri) la care vor participa cei trei regizori, membri ai trupei de actori, regizorul Theodor Cristian Popescu, prof. univ. dr. Miruna Runcan, lect. univ. dr. Raluca Blaga, cronicarul Mihai Brezeanu, invitați din domeniul teatral și studenți la specializările Teatrologie și Regie ai universităților de profil din țară. Temele principale ale evenimentului sunt "Teatru românesc contemporan" și "Teatru popular contemporan".       

Vineri, 17 martie, se va juca, de la ora 19,00, spectacolul "O repetiţie moldovenească" de Costache Caragiali, în regia lui Cristian Ban.  Spectacol a fost nominalizat pentru scenografie la The Golden Trezzini Awards for Architecture and Design - St. Petersburg, 2022. 

Tot vineri, au fost programate două întâlniri, de la ora 12,00 şi ora 21,30, în Sala Studio, o conferință susținută de prof. univ. dr. Miruna Runcan şi o masă rotundă moderată de cronicarul Mihai Brezeanu. Ambele evenimente vor fi deschise publicului, iar intrarea va fi liberă.

Sâmbătă, 18 martie, de la ora 19,00, spectatorii sunt invitaţi la "Vrabia", spectacol cu un text şi o regie semnate de regizoarea gălăţeană Leta Popescu. Aceasta a  primit o nominalizare la Premiile UNITER 2023, pentru „Cel mai bun text dramatic românesc, montat în premieră absolută” la Teatrul Dramatic „Fani Tardini”.

Totodată, au fost programate două runde de dialog, la care sunt aşteptaţi şi spectatorii interesaţi de "pulsul" teatrului contemporan, de la ora 12,00 şi de la ora 21,30, tot la Sala Studio. Discuţiile vor fi moderate de cronicarul Mihai Brezeanu și lect. univ. dr. Raluca Blaga.

Duminică, 19 martie, de la ora 19,00, se va juca spectacolul "... în ţara minunilor", o creaţie colectivă, avându-l ca regizor pe Adi Iclenzan. 

O conferință susținută de regizorul Theodor Cristian Popescu a fost programată duminică, de la ora 12,00, iar seara, după spectacol, va avea loc o masă rotundă moderată de lect. univ. dr. Raluca Blaga.

Cele nouă spectacole care se vor realiza în cadrul "Proiect 9" vor avea la bază texte românești de teatru, texte noi scrise special pentru trupa de actori de la Galați, dar și creații colective generate de actori sub îndrumarea regizorilor.

Citit 5808 ori Ultima modificare Joi, 16 Martie 2023 11:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.