Două mențiuni şi șapte medalii, la Olimpiada Națională de Matematică

Două mențiuni şi șapte medalii, la Olimpiada Națională de Matematică
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

La Olimpiada Națională de Matematică, lotul județului Galați, format din 15 elevi, a obținut două menţiuni din partea Ministerului Educaţiei şi şapte medalii acordate de Societatea de Ştiinţe Matematice din România (SSMR).

Menţiunile au fost câştigate de: Claudiu Blîndu, clasa a XII-a la Colegiul Național "Spiru Haret" Tecuci (profesor Felix Arhire) şi Mara Ioana Zaharia, clasa a XI-a la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" (profesor Florin Antohe). Ambii au fost premiaţi de SSMR şi cu câte o medalie de aur.

Alexandru Nicolae Obreja, clasa a XI-a la Colegiul Național "Mihail Kogălniceanu" (profesor Gelu Coadă), a fost răsplătit cu o medalie de argint acordată de SSMR. Tot medalie de argint a primit Rareș Andrei Neculau, la clasa a IX-a la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" (profesor Romeo Zamfir).

Gălăţenii au mai obţinut trei medalii de bronz, toate primite de elevi de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri": Cristian Bivol, clasa a IX-a (profesor Romeo Zamfir), Alexandru Ioan Filip, clasa a VIII-a (profesor Mihai Totolici) şi Paul Sebastian Tăbăcaru, clasa a VI-a (profesoară Veronica Grigore).

Trei elevi, Claudiu Blîndu, Mara Ioana Zaharia şi Alexandru Nicolae Obreja, s-au calificat la proba de baraj pentru selectarea în lotul lărgit care va reprezenta România la fazele internaţionale ale olimpiadei.

Citit 4283 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Aprilie 2023 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.