UPDATE. Grevă de avertisment în şcolile gălăţene

UPDATE. Grevă de avertisment în şcolile gălăţene
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

UPDATE: Grevă de avertisment şi grevă generală, în Învăţământ

Cele trei sindicate din Educație, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”, au anunțat, într-o conferință de presă comună, că din 22 mai vor intra în grevă generală. Peste 70 la sută dintre cadrele didactice au votat pentru grevă generală, la referendumul propus de sindicalişti.

În comunicatul celor trei federaţii, părinţii sunt sfătuiţi ca elevii şi copiii să stea acasă pe toată perioada grevei. “Conform legii, greva se face la locul de muncă. Dar e bine, recomandat, ca elevii să stea acasă, sunt mai mari riscurile dacă nu va avea cine să stea cu ei. Profesorii nu trebuie să supravegheze copiii, pot să stea și în cancelarie”, se precizează în comunicatul comun al sindicatelor. Miercuri, 17 mai, profesorii vor face grevă de avertisment de două ore. Elevii vor veni la ore, dar nu se va preda, a explicat Marius Nistor, preşedintele Federaţiei "Spiru Haret".

"Grevă înseamnă încetarea lucrului și nu se pun absențe, nu se predă, nu se evaluează. De aceea, trebuie să fie părinții alături de noi, să înțeleagă că, dacă ai lor copii vor să aibă un învățământ de calitate, nu se poate ca dascălii să fie în continuare umiliți, nu se poate ca în anul 2023 un profesor debutant să câștige 2.500 de lei. (…)”, a declarat Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI). 

Totodată, federaţiile au anunţat că angajaţii din Învăţământ vor intra în grevă de avertisment miercuri, 17 mai, timp de două ore, între 11,00 şi 13,00. Deşi aceştia nu vor fi plătiţi pentru orele respective, protestul se va derula în instituţiile de învăţământ, cu supravegherea elevilor şi copiilor de la grădiniţe.


Cadrele didactice vor intra în grevă de avertisment miercuri, 17 mai, timp de două ore, între 11,00 şi 13,00. Deşi aceştia nu vor fi plătiţi pentru orele respective, protestul se va derula în instituţiile de învăţământ, cu supravegherea elevilor şi copiilor de la grădiniţe.

Protestele vor continua începând cu data de 22 mai, când cadrele didactice vor intra în grevă generală, acest lucru fiind stabilit în urma unui referendum comun al celor trei federaţii sindicale din învăţământul preuniversitar. Nemulţumirile sunt legate de salariile mici, dar şi de faptul că guvernanţii au refuzat negocierile cu liderii sindicatelor din învăţământ, după ce aceştia au participat la marşiul de pe 10 mai, când peste 15.000 de dascăli s-au mobilizat la Bucureşti.

Citit 1759 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Mai 2023 11:47

3 comentarii

  • postat de uitate in jur inainte sa te dai in stamba.
    Marți, 16 Mai 2023 17:02
    89.39.81.***
    un protest vine din mintea si sufletul tau. ai ceva de reprosat. nu poti sa iesi singur pe strada sa spui sa te doare, nu se mai poate...atunci da, te duci la sindicat si spui. ma doare asta. sindicatul primeste mesaje similare de la multi membri si zice . trebuie sa rezolvam problema acestor oameni
    0
    0
  • postat de don buffalo
    Marți, 16 Mai 2023 14:57
    89.39.81.***
    poza parca e rupta dintr-un carnaval. fetele zimbitoare, cu fluiere si buna dispozitie cer bani. un protesst adevarat vine dintr-o nevoie adevarata, iti este greu, nu esti de acord cu legislatie, cu nedreptati. adica ai iesit in strada ca ai o motivatie puternica, corecta in mintea ta. daca suna de
    0
    0
  • postat de cu miinele curate
    Marți, 16 Mai 2023 14:46
    89.39.81.***
    toata lumea vrea bani. e firesc. daca vrei bani multi te angajezi intr-o societate cu bani multi sau multinationala. ai rezultate, esti apreciat si ceri mariri de salariu...ca sa ceri continuu prin sindicate, apropo se apropie alegeri, la gramada bani, ca esti bun sau poate nu dar esti membru de sin
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.