Marşul de la Bucureşti se anulează, greva continuă

Marşul de la Bucureşti se anulează, greva continuă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Marşul şi mitingul anunţate de sindicalişti la Bucureşti, la care ar fi trebuit să participe şi profesori din Galaţi, se anulează. "Nu am primit aprobare de la Primăria Capitalei pentru desfăşurarea marşului şi nu vom mai merge. Ni s-a spus că nu putem semna protocol cu Jandarmeria, pentru că sunt procesiuni de Înălţare şi vizita preşedintelui Germaniei. Prin urmare, vom organiza săptămâna viitoare marş şi miting la Galaţi", ne-a declarat liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP), Lidia Antoniu. 

Aceasta susţine că numărul participanţilor la grevă e în creştere, în prezent fiind declaraţi în grevă aproximativ 2.900 de angajaţi, în timp ce ieri erau în jur de 2.800. "E drept, s-au mai şi retras câţiva, dar numărul celor care au aderat este mai mare. Oamenii sunt din ce în ce mai nemulţumiţi de modul în care guvernanţii ne tratează", a mai spus Lidia Antoniu.

Citit 1237 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Mai 2023 17:51

2 comentarii

 • postat de Traian
  Joi, 25 Mai 2023 14:24
  5.14.145.***
  cum se simt cei 1,5 MILIOANE !!! de români care muncesc pe salariul minim pe economie de 1900 de lei ?Pe ei nu-i reprezintă nici un sindicat, nu au tichete de vacanță, chiar si bonurile de masa in multe cazuri sunt opționale, pt 1900 de lei muncesc 160 de ore pe luna nu 80 ca profesorii, nu au preme, de multe ori angajatorii ii fentează cu orele suplimentare, pauza de masa e un lux, etc. Singurul răspuns al statului la șantajul sindicatelor (pentru că nu pot fi numite revendicări) ar trebui să fie desfacerea contractului de muncă a celor care participă la grevă, absentând nemotivat de la lucru
  0
  0
 • postat de Mariana
  Joi, 25 Mai 2023 11:40
  213.233.108.***
  Creșterea de salarii nu se face pe criterii de competenta. Se face la grămadă. De fapt se va pasa problema la cei de la care se vor lua banii, mediu de afaceri care susține plata bugetarilor. România trăiește din împrumuturi dar toți bugetarii vor cit mai mult. Nu va mai satura nimeni de bani.
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.