Evenimente ştiinţifice de excepție în domeniul educației fizice

Evenimente ştiinţifice de excepție în domeniul educației fizice
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în cooperare cu Federația Internațională de Educație Fizică și Sportivă (FIEPS) România, a organizat la Galaţi, între 24 şi 28 mai 2023, cel de-al 17-lea Congres European FIEPS. Congresul s-a desfășurat simultan cu a VII-a ediție a Conferinței Științifice Internaționale „Sport, Educație, Cultură – Abordări Interdisciplinare în Cercetarea Științifică” – SEC - IASR.

„Este un eveniment de amploare, care deschide oportunitatea organizării unor manifestări științifice de nivel european și mondial în România”, a declarat decanul Facultății de Educație Fizică și Sport, prof. dr. Gabriel Talaghir.

Au fost prezenți profesori și cercetători din peste 40 de țări de pe cinci continente. Din țară, au participat reprezentanți din majoritatea centrelor universitare de profil, precum și din învățământul preuniversitar cu profil sportiv din județele Galați, Brăila și Buzău.

În cadrul celor două evenimente au avut loc şase workshop-uri: două la Galați și unul la Buzău (didactica educației fizice), precum şi două în domeniul kinetoterapiei și recuperării și unul în domeniul pedagogiei generale.

Evenimentul din acest an este dedicat sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea FIEPS și a 75 de ani de învățământ superior la Galați.

Citit 561 ori Ultima modificare Luni, 29 Mai 2023 10:20

1 comentariu

  • postat de profesor
    Joi, 01 Iunie 2023 16:28
    193.231.148.***
    Ma intreb cate evenimente desfasurate la Galati au avut participanti din 40 de tari de pe 5 continente...Daca ar fi fost un scandal sigur s-ar fi bucurat de prima pagina in VL...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.