Repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu

Repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu 2023 va avea loc miercuri, 19 iulie, când elevii care au susținut Evaluarea Națională vor afla dacă vor fi admiși la liceul pe care l-au ales.

Din 6 iulie, elevii au completat fișele pentru admitere, luni, 17 iulie, fiind termenul-limită pentru transmiterea fișelor de opțiuni către centrul de admitere județean. Ierarhizarea candidaților se face în ordinea descrescătoare a mediei de admitere (media notelor obținute la Evaluarea Națională). La medii egale, se aplică, în ordine, următoarele criterii de departajare: nota obținută la limba și literatura română; nota obținută la matematică; nota obținută la limba și literatura maternă, dacă este cazul; media de absolvire a claselor V-VIII. Pentru prima dată, media de la Evaluarea Națională este media de admitere la liceu, nemaifiind luată în calcul media din gimnaziu.

Rezultatele vor fi publicate miercuri de Ministerul Educației pe site-ul admitere.edu.ro. Între 20 și 25 iulie, elevii trebuie să-şi depună dosarele la școala la care au fost repartizaţi. Calendarul etapei a doua de admitere, pentru elevii care nu au fost înscrişi la un liceu după prima etapă: pe 28 iulie, se vor afișa locurile rămase libere după prima etapă; între 7 și 9 august, va avea loc înscrierea candidaților; pe 10-11 august, va avea loc repartizarea candidaților.

La Evaluarea Națională 2023, dintre cei 154.115 elevi prezenți la examene, 117.507 au obținut medii mai mari sau egale cu 5.00, ceea ce înseamnă 76,2%.

Citit 3554 ori Ultima modificare Marți, 18 Iulie 2023 01:02