Elevii care nu au fost repartizați la liceu mai au o șansă la toamnă

Elevii care nu au fost repartizați la liceu mai au o șansă la toamnă
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În urma repartizării computerizate, nouă elevi din județul Galați nu au reuşit să ocupe locuri la liceu. Acest lucru s-a întâmplat, în general, din cauză că, în momentul în care părinții au semnat fișele cu opțiuni, au omis sau nu au vrut să bifeze toate liceele.

"Am asistat personal la procedura de bifare a fișelor cu opțiuni. Deși diriginții și directorii le-au explicat tuturor că este necesar să bifeze cât mai multe opțiuni, părinții au refuzat, motivând că vor un anumit liceu sau un anumit profil. Din această cauză, în urma repartizării computerizate, nouă elevi au rămas fără să fie repartizaţi. Aceștia vor fi repartizați, în etapa următoare, la unitățile de învățământ unde au rămas locuri", ne-a explicat inspectorul Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Județean (ISJ) Galați.

Conform calendarului oficial, pe 28 iulie 2023 vor fi afișate pe site-ul ISJ locurile rămase libere, inclusiv cele destinate candidaților romi, precum și cele pentru candidații cu C.E.S. (cerințe educaționale speciale), locul de desfășurare și graficul probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limba modernă ori maternă. Pe 31 iulie, va avea loc înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini, care se vor desfăşura în perioada 1-2 august. Rezultatele la probele de aptitudini vor fi afişate în zilele de 3-4 august.

În perioada 7-9 august, candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere şi nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, candidații care au fost respinși la liceele/clasele care au organizat probe de aptitudini, candidații care au susținut probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă sau de limba maternă în etapa a doua, candidații care nu au fost repartizaţi în prima etapă de admitere, inclusiv candidații pe locurile speciale pentru romi si pe locurile alocate candidatilor cu C.E.S. și absolvenții clasei a Vlll-a care nu au susținut Evaluarea Națională vor completa câte o cerere la școala gimnazială de proveniență, pentru a putea participa la etapa a doua a repartizării computerizate.

Citit 2900 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iulie 2023 09:51

1 comentariu

  • postat de Teach
    Marți, 25 Iulie 2023 07:44
    86.124.200.***
    Sau se pot orienta catre liceele vocationale, daca mai sunt locuri, unde au cel mai usor BAC din tara, adica nu dau matematica, sâc!!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.