260 de gălăţeni au dat examen pentru un post de suplinitor în învățământ

260 de gălăţeni au dat examen pentru un post de suplinitor în învățământ
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Gălăţenii aspiranți la un post de profesor suplinitor sau necalificat și-au dat întâlnire, marți dimineață, în curtea Liceului Tehnologic General de Marină "Nicolae Dumitrescu Maican". Aceștia au susținut examenul de suplinitori calificați și necalificați, urmând ca în zilele viitoare să participe la etapa de repartizare a posturilor vacante, rămase după celelalte etape de repartiție, pentru a preda în învățământ în anul școlar care va începe în câteva săptămâni. Conform metodologiei, rezultatele urmau să fie anunţate în cursul zilei de examen, 29 august, iar rezolvarea contestaţiilor și comunicarea rezultatelor finale sunt programate în intervalul 29-30 august.

Pentru a putea ocupa un post, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5.00 la examenul scris. Cei care au optat pentru un post de necalificat vor fi obligați, în zilele următoare, să se prezinte la interviul organizat la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Galați, nota obținută fiind parte din media de repartizare. Ultima etapă din calendarul de mobilitate a personalului didactic se face în ședința organizată de inspectoratele școlare în perioada 31 august - 1 septembrie.

La Galați, la cele două examene organizate de ISJ s-au înscris inițial 110 candidați la examenul pentru suplinitori calificați și 150 la cel pentru necalificați. "Au finalizat examenul 252 de candidați, opt candidați fiind absenți. Examenele s-au desfășurat normal, fără incidente. La nivelul ISJ Galați, s-a organizat un singur centru de examen, la Liceul Tehnologic General de Marină "Nicolae Dumitrescu Maican"", ne-a declarat profesorul Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al ISJ  Galați.

Unul dintre candidații care au susținut examenul pentru suplinitori calificați ne-a declarat că speră să obțină cel puțin notă de trecere. "Subiectele au fost ca acelea de la titularizare, destul de complexe, deși în urma acestui examen nu avem dreptul să ne titularizăm. Nu sunt foarte multe posturi, însă am o șansă să obțin ceva, dacă voi lua cel puțin nota 5.00", ne-a spus acesta, la finalul probei scrise.

Trebuie menționat faptul că la proba scrisă de la examenul pentru necalificați, foarte mulți dintre candidați aveau studii superioare, dar necorespunzătoare specializării pentru care au dat examen.

Citit 2914 ori Ultima modificare Sâmbătă, 02 Septembrie 2023 13:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.