Târg educațional al Universităţii "Dunărea de Jos", la Buzău

Târg educațional al Universităţii "Dunărea de Jos", la Buzău
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Peste 1.200 de elevi din clasele a X-a, a XI-a și a XII-a, din județul Buzău, însoțiți de cadre didactice şi părinți, au participat, pe 18 octombrie, la Târgul educațional "Student#UDJG", ajuns la cea de-a treia ediție. Reprezentanții facultăților gălăţene au venit în fața tinerilor buzoieni cu programe și specializări interesante, experimente inedite, momente artistice și o tombolă cu premii, organizată din oră în oră.

"Am obținut, împreună cu Universitatea «Dunărea de Jos» din Galați, o finanțare de 21 milioane de euro, pentru un consorțiu de învățământ dual și tehnic superior, care va pregăti, la Buzău, ingineri şi muncitori cu înaltă calificare", a spus, în deschiderea târgului, Constantin Toma, primarul municipiului Buzău, absolvent de TCM în cadrul Facultății de Inginerie Galați.

"Este al treilea an în care copiii noștri sunt studenți ai facultăților din cadrul UDJG, iar în vara lui 2024 vom avea prima generație de absolvenți ai extensiunii de la Buzău", a precizat Daniela Palcău, inspectorul general școlar al judeţului Buzău.

"Aveți copii buni, interesați să facă performanță și asta s-a văzut  la admiterea de anul acesta, când am avut la Buzău cea mai mare concurență pe toate specializările. Venim în fiecare an cu noutăți, vor fi și alte domenii de studiu, încet, încet se formează o universitate nouă la Buzău", a declarat Silvius Stanciu, prorectorul universității gălăţene, inițiatorul acestei campanii.

Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați a organizat anul trecut admitere la Buzău pentru programele de licență: Educație fizică, Drept și Agricultură, dar și pentru două programe de masterat pe industrie alimentară: Inginerie și management în alimentație publică și agroturism și Expertizare în combaterea fraudelor alimentare.

Următoarele târguri educaționale "Student#UDJG" vor fi organizate la Tecuci (9 noiembrie), Vaslui (16 noiembrie) și Galați (22 noiembrie).

Citit 1208 ori Ultima modificare Luni, 23 Octombrie 2023 19:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.