Câți olimpici are Galațiul și cum vor fi premiați

Câți olimpici are Galațiul și cum vor fi premiați
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Nu mai puțin de 6.000 de lei pentru Premiul I – medalie de aur, 4.000 de lei pentru Premiul II – medalie de argint, 3.700 de lei pentru Premiul III – medalie de bronz și 2.700 de lei pentru premiul special – mențiune, performanțe obținute la olimpiade internaționale. Sunt premiile în bani propuse într-un proiect de hotărâre ajuns pe masa Consiliului Local.

„Se aprobă acordarea de premii, în bani, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Galați, care au obținut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale și internaționale, organizate de către Ministerul Educației Naționale, în anul școlar 2022-2023, precum și cadrelor didactice care i-au pregătit”, prevede un proiect de hotărâre ajuns la comisiile Consiliului Local. Conform documentului, premierea elevilor și a cadrelor didactice se va face în bani, în cuantumuri egale, în funcție de performanța obținută și în limita bugetului aprobat.

Conform listei înaintate de Inspectoratul Școlar Județean, patru elevi au obținut performanțe internaționale. Rareș Andrei Neculau – medalie de aur la Concursul internațional de programare INFO (1) CUP și Sebastian Boghean – medalie de aur la World School Sport Games (Olimpiada Gimnaziilor) Baschet 3x3 masculin ar urma să fie premiați cu câte 6.000 de lei. Cu câte 4.000 de lei ar urma să fie răsplătite Mara Ioana Zaharia – medalie de argint la Olimpiada europeană de matematică pentru fete și Daria Irina Gherasim – medalie de argint la World School Sport Games (Olimpiada gimnaziilor), Badminton proba de dublu feminin.

Alți 116 elevi sunt propuși pentru a fi premiați pentru reușitele obținute la olimpiadele naționale, astfel: Premiul I – 2.250 de lei, Premiul II – 1.600 de lei, Premiul III – 1.150 de lei, Mențiune – 700 de lei.

Conform proiectului de hotărâre, „elevii care au obținut performanţe la olimpiade, la discipline diferite, vor fi premiaţi pentru fiecare performanță în parte”. Cu toate acestea, am constatat cu surprindere că în lista propusă, Rareș Andrei Neculau ar urma să nu fie premiat și pentru Premiul I la Olimpiada Națională de Informatică. Sperăm că e doar o eroare care va fi îndreptată.

„Cadrele didactice care au îndrumat mai mulţi elevi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale vor primi un singur premiu, în bani, egal cu valoarea premiului primit de către elevul care a obţinut cea mai bună performanță. În cazul performanțelor realizate de către elevii coordonați de un colectiv de cadre didactice, membrii respectivului colectiv primesc premii în bani de valori egale. Valoarea cumulată a premiilor cadrelor didactice este în cuantum egal cu valoarea premiului primit de elevul pe care l-au îndrumat”, prevede proiectul de hotărâre.

Citit 6406 ori Ultima modificare Duminică, 18 Februarie 2024 21:14

4 comentarii

  • postat de Ion
    Joi, 29 Februarie 2024 19:54
    95.76.34.***
    Sa vina banii ! ...Sa vina banii la baieti !...si fete !!!
    0
    0
  • postat de parinte de olimpic
    Luni, 19 Februarie 2024 10:51
    109.98.163.***
    Felicitari copiilor. profesorilor pregatitori si parintilor! Initiativa Consiliului Local de a-i premia este deja o traditie si ii felicit pe consilieri. Propun insa, ca la festivitatea publica ce va avea, probabil mai in vara, olimpicii si profesorii lor sa nu mai fie ultimii. Sunt niste valori!
    3
    7
  • postat de Ekow
    Sâmbătă, 17 Februarie 2024 09:05
    5.13.128.***
    Felicitări copii , vă rugăm nu părăsiți țara rămâneți să ridicați această țară.
    2
    27
  • postat de Adrian
    Sâmbătă, 17 Februarie 2024 06:37
    5.13.214.***
    Bună inițiativa.Copii extraordinari care merita din plin recunoașterea comunității din care provin.Bravo lor, bravo profesorilor, bravo părinților.
    3
    30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.