Gălăţean selectat pentru internaţionala de Informatică

Gălăţean selectat pentru internaţionala de Informatică
Evaluaţi acest articol
(27 voturi)

Rareş Andrei Neculau, elev la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", a participat la faza naţională la trei olimpiade şi a obţinut premii şi medalii la fiecare dintre ele. Mai mult decât atât, gălăţeanul s-a calificat în lotul restrâns pentru faza internaţională a Olimpiadei de Informantică.

Gălăţeanul Rareş Andrei Neculau a participat anul acesta la fazele naţionale ale olimpiadelor de Informatică, Matematică şi Fizică, de la fiecare dintre concursuri întorcându-se cu câte o medalie. La Informatică, pasiunea sa, a câştigat Premiul I şi Medalie de aur la clasa a IX-a, cu punctaj maxim. Mai mult decât atât, Rareş a fost selectat la această disciplină în lotul restrâns pentru pregătirile pe care le vor urma cei ce vor fi selectaţi să reprezinte România la fazele internaţionale ale olimpiadelor de Informatică.

Anul trecut, Rareş a câştigat o Medalie de argint la Balcaniada de Informatică pentru juniori, prin urmare e foarte posibil ca performerul să aducă Galaţiului premii şi medalii internaţionale şi anul acesta.

Rezultatele sale sunt cu atât mai valoroase cu cât, aşa cum mărturisea într-un interviu acordat anul trecut pentru "Viaţa liberă", este un autodidact: 

"M-am pregătit singur, lucrând după clipuri video, tutoriale şi probleme rezolvate de alţii pe internet. Nu pot spune că am alocat foarte multe ore de pregătire, e un rezultat venit după o muncă acumulată în timp. Pentru olimpiadă am lucrat mai mult în weekend, în cursul săptămânii mă pregătesc pentru şcoală. Uneori stau pe scaun, vorbesc cu oamenii din jur, cu părinţii sau bunicii, dar eu de fapt mă gândesc la rezolvarea unei probleme. Deci nu pot calcula în ore cât aloc pregătirii. Avantajul meu este că urăsc să iau totul ca atare. Îmi place să înţeleg singur, pas cu pas. Şi asta ar fi o explicaţie că am reuşit să ajung aici".

Citeste și

Un singur elev gălăţean ia bursă de merit olimpic internaţional

Gălățenii contează!

Rareş Andrei Neculau a câştigat argint la Balcaniada de Informatică

Elev gălăţean, calificat în lotul restrâns la Internaţionala de Informatică

Povestea unui mare SUCCES. Rareş Nicolau a dus Galaţiul la Paris

INTERVIU cu Rareş-Andrei Neculau - PIANIST DE SUCCES, la numai nouă ani!

Aceasta ar fi o explicaţie şi pentru faptul că tânărul reuşeşte să exceleze în mai multe domenii. Pe lângă Informatică, el a reuşit să se califice în lotul pentru naţionala de Matematică, de unde s-a întors cu Medalie de argint, dar şi la Fizică, disciplină la care a câştigat o Medalie de bronz. Deşi în ultima vreme, în ziarul nostru, Rareş Andrei Neculau apare doar ca olimpic la disciplinele studiate în şcoală, gălăţenii şi-l amintesc, cu siguranţă, excelând şi în domeniul artistic. Pe lângă premii la matematică, informatică, fizică, engleză sau franceză, Rareș Neculau are o colecție impresionantă de distincții la pian - numai locul I sau Marele Premiu. Cele mai importante sunt cele obținute la Concours Musical de France, desfășurat la Paris în 2016, de unde "micul Mozart", așa cum era numit în perioada în care participa la concursuri de pian, s-a întors cu Premiul I și cu un Premiu special.

Citit 5438 ori Ultima modificare Marți, 25 Aprilie 2023 10:34

3 comentarii

  • postat de Răapuns pentru Ștefan
    Vineri, 21 Aprilie 2023 03:28
    109.166.135.***
    Răspuns pentru Ștefan

    Oare de ce n-o fi mers la altă școală și a venit la Colegiul Național "Vasile Alecsandri" din Galați, chiar din clasa a 5-a.
    Oricum, dacă nu are nicio importanță și nici nu-i place unde este acum mai are timp să se transfere de la CNVA, să meargă acolo unde este mai bine pe
    0
    1
  • postat de Stefan
    Miercuri, 19 Aprilie 2023 08:54
    5.2.205.***
    Retineti nuanta din mesajul acestui copil de 16 ani. "M-am pregătit singur, lucrând după clipuri video, tutoriale şi probleme rezolvate de alţii pe internet." Toate celelalte articole laudative din VL despre olimpici includ si profesorul de la clasa, de la meditatii... Mai putin in acest caz.
    0
    1
  • postat de Galatean
    Marți, 18 Aprilie 2023 20:36
    5.13.213.***
    Felicitari! Este un copil fantastic!
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.