Baschetbalistul Sebi Boghean, la doar 14 ani, în echipa de seniori

Baschetbalistul Sebi Boghean, la doar 14 ani, în echipa de seniori
Sebi Boghean
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

Cel mai tânăr debut la un meci de Liga Națională de baschet din România a fost înregistrat weekendul trecut, pentru CSM Galați în succesul de la Focșani (89-73).

 14 ani, 9 luni și șase zile este vârsta la care Sebastian Boghean a scris prima sa parte de istorie în baschetul românesc, prin faptul că este cel mai tânăr debutant din scriptele Ligii Naționale. O vârstă la care mulți nici nu știu ce căi să urmeze. Gălățeanul Sebi Boghean însă, dincolo de talentul aparte pe care îl etalează în baschet, are și capacități intelectuale și cognitive ieșite din comun.

”Chiar mi-a spus cineva din baschet, după meci, că am riscat foarte mult prin introducerea sa, într-un moment în care încă nu eram în controlul partidei, dar eu cunosc foarte bine capacitatea lui Sebi și am încredere deplină în ceea ce poate să facă pe teren, chiar dacă este la o astfel de vârstă fragedă. Întotdeauna mi-a plăcut să acord credit tinerilor jucători, iar atunci când talentul, munca și capacitatea mintală fac casă bună, așa cum e în cazul lui Sebi, nu te mai uiți în buletin să vezi câți ani are, încerci să-l sprijini cât mai mult să-și atingă potențialul”, ne-a spus Florin Nini, antrenorul de la CSM Galați, care a avut curajul necesar să-l trimită cu succes pe teren pe Boghean, într-un meci dificil de campionat, pe care echipa sa l-a și câștigat până la urmă.  

Referitor la ceea ce urmează pentru Sebi, antrenorul gălățenilor ne-a spus că nu este o apariție periodică, ci speră ca sportivul său să ridice nivelul pentru a face parte din echipă meci de meci. 

”I-am și transmis că acest debut îl responsabilizează să muncească dublu față de cât a făcut-o până acum. Dacă până acum a muncit foarte mult pentru a ajunge aici, de acum înainte trebuie și mai mult! El face parte din lotul nostru alături de alți jucători tineri, precum Buboiu – de doar 15 ani, (dar care a suferit o accidentare), Gherman, Azaria sau Păduraru și le voi acorda credit tinerilor în continuare”, a completat Nini.

Conducător de joc de mare perspectivă

Sebastian Boghean măsoară 1,91 m înălțime, evoluează pe post de conducător de joc și face deja parte din lotul național de juniori. S-a apucat de baschet la vârsta de 6 ani, atras de una dintre acțiunile Clubului Phoenix. De altfel, Sebi evoluează pentru Academia de Baschet Phoenix la categoria de juniori (antrenor Dalibor Destanovici), fiind vicecampion național alături de echipa sa la Under 15 în sezonul precedent. Despre debutul în Liga Națională, presărat cu emoțiile inerente momentului, Sebi s-a declarat și mai motivat de acum înainte pentru ceea ce are de făcut. ”Pentru mine, debutul a fost un vis devenit realitate. În plan individual, vreau să cresc tot mai mult în joc, iar ca echipă îmi doresc să ajungem cât mai sus în sezonul regulat în campionatul de seniori. Simt că stafful și colegii din echipă nu puteau să mă primească mai bine decât au făcut-o, mă înțeleg și mă ajută la fiecare antrenament, dar și în viața de zi cu zi. Se simte diferența de forță față de ceilalți colegi, e normal, dar asta nu mă face decât să trag și mai tare de mine ca să fiu și eu acolo cu ei”, ne-a spus Sebi Boghean.

În spatele său a existat întotdeauna sprijin moral din partea părinților săi și din partea frățiorului mai mic, Fabian, care a pășit pe direcția unui alt sport – fotbalul.

”Doresc să mă autodepășesc zi de zi, să devin din ce în ce mai bun, iar peste ani să pot să fiu recunoscut ca un bun baschetbalist. Părinții au fost la meci, mi-au spus că s-au văzut emoțiile mele la debut, dar m-au încurajat și m-au motivat, la fel ca și felicitările primite de la prieteni. Meciul de debut de la Focșani mi-a dat încredere și mă motivează să continui. Așa cum mi-am propus înaintea sezonului, voi respecta ceea ce mi-am impus: să nu mă opresc niciodată din a munci, niciodată să nu mă mulțumesc cu puțin, iar aroganța îmi va face numai rău”, a completat Sebi.

Fanii gălățeni vor avea ocazia să-l vadă la lucru pe Sebi Boghean (cu numărul 1 pe echipament), alături de echipa de seniori a CSM Galați, pe 16 noiembrie, când gruparea gălățeană va avea meci la Sala Sporturilor ”Dunărea” cu CSM Oradea.

Citit 4727 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 09:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.