Concurs de cultură generală pentru elevi

Concurs de cultură generală pentru elevi
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

"Academia de Quiz" este un concurs de cultură generală pentru copii, care se adresează elevilor gălățeni din clasele V-VIII. Prima ediție a competiţiei va avea loc în perioada 29 martie - 28 aprilie, între echipe compuse din câte patru concurenți.

Înscrierile pot fi făcute de profesorii coordonatori, până pe 21 martie, pe pagina de Facebook "Academia de Quiz", la secțiunea "Discuții". La înscriere, echipele trebuie să-şi precizeze numele şi componența și să anunţe dacă școala de unde provin este dispusă să găzduiască concursul (este necesară o sală cu sistem de proiecţie sau televizor).

Prima echipă care s-a înscris oficial în concurs este "Barbilienii", de la Școala "Dan Barbilian", coordonată de profesoara Rodica Olinici.

În funcție de numărul echipelor înscrise, concursul poate să aibă mai multe faze (sferturi de finală, semifinale și finală). Fiecare fază va consta în câte 48 de întrebări, din istorie, geografie, gramatică, literatură, științe, arte plastice, muzică, sport, jocuri, divertisment și diverse, împărțite în șase runde a câte opt întrebări. Acestea vor apărea pe rând pe ecran, însoțite de indicii audio/foto/video, concurenții având la dispoziție câte un minut pentru a răspunde la fiecare întrebare. În caz de egalitate de puncte, echipele vor fi departajate printr-o rundă de baraj cu cinci întrebări.

Membrii primelor trei echipe clasate în finală vor fi recompensați cu premii, iar campionii plus un însoțitor (părinte sau profesor) vor beneficia de o vacanţă de șase zile la o pensiune din Bran.

Informații suplimentare pot fi aflate la telefon 0728.205.301 sau la e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 1840 ori Ultima modificare Duminică, 10 Martie 2024 22:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.