Acțiune de prevenire a dezastrelor provocate de cutremure

Acțiune de prevenire a dezastrelor provocate de cutremure
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pe lângă cele două zile marcante ale lunii martie, Mărțișorul și Ziua Femeii, ziua în care s-a produs cutremurul devastator din 1977 a rămas și ea memorabilă. Cu această ocazie, în mai multe școli din municipiu, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență  (ISU) Galați au desfășurat activități demonstrative, cu scopul de a preveni provocarea unor catastrofe în cazul producerii unui cutremur.

"La 47 de ani de la cutremurul din 1977, în sala de festivități a Liceului Tehnologic «Simion Mehedinți», am derulat evenimentul «4 MARTIE - o zi despre cutremure». Elevi de la Școala Gimnazială Nr. 28, Școala Gimnazială Nr. 26 și Liceul Tehnologic «Simion Mehedinți» au purtat un dialog, ce-i drept cam timid, cu reprezentantul ISU «G-ral Eremia Grigorescu», Cristian Ionașcu, pe tema evenimentului. Elevii au învățat, cu această ocazie, cum ar trebui să procedeze în cazul unei calamități naturale. Felicitări participanților! Mulțumim, ISU, gazdelor și voluntarilor ONG-ului «Tinerii și Viitorul», Iustina și Alexandru", ne-a declarat profesoara Charlotte Barbu, directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 26 Galați.

Pompierii militari gălățeni au anunţat că acţiuni de acest gen se vor desfășura în toate unitățile de învățământ gălățene.

Citit 1145 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2024 12:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.