Tradiții chinezești celebrate la Școala Nr. 26

Tradiții chinezești celebrate la Școala Nr. 26
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 26 din Galați au fost, din nou, implicați într-un proiect educativ în care au învățat tradiții și obiceiuri despre China și despre poporul chinez. Festivalul Bărcilor Dragon, cunoscut și sub numele de Festivalul Duanwu, este un festival tradițional chinezesc, celebrat în a cincea zi a celei de-a cincea luni calendaristice. Datează de mai bine de 2.000 de ani și este recunoscut de UNESCO ca parte a patrimoniului cultural imaterial al lumii.

Festivalul îl comemorează pe Qu Yuan, un faimos poet și om de stat din perioada statelor războinice din China. Legenda spune că, după ce Qu Yuan s-a înecat într-un râu pentru a protesta împotriva corupției, oamenii au alergat în bărci pentru a-l salva sau măcar pentru a-i recupera cadavrul. De asemenea, au aruncat în apă găluște de orez învelite în frunze de bambus, astfel încât peștii să le mănânce în loc de corpul lui Qu Yuan.

Astăzi, festivalul este marcat de curse cu bărci-dragon și de consumul de zongzi (găluște de orez lipicios). Copiii au fost coordonați de Huang Xiying, profesor colaborator de limba chineză la Școala Gimnazială Nr. 26 Galați, care de-a lungul unui an școlar a oferit, în calitate de  voluntar, cursuri de limbă chineză, dar le-a predat gălățenilor și lecții despre tradițiile și obiceiurile poporului asiatic. Participanții la eveniment au confecționat obiecte din hârtie specifice Festivalului Duanwu.

Citit 1302 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Iunie 2024 00:38

2 comentarii

 • postat de Gent
  Duminică, 16 Iunie 2024 17:03
  109.166.134.***
  Ce treaba om avea noi, romanii, cu tradițiile poporului chinez?! Dacă tot facem sărbători tradiționale ale altor popoare, hai sa facem și tradiții rusești, ca tot sunt chinezii prieteni cu rusii!
  1
  2
 • Duminică, 16 Iunie 2024 09:26
  86.124.200.***
  Adica acestia sarbatoresc o sinucidere de acum 2000 ani! Nu mai gandeste prof-ul...
  1
  4

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.