La poveşti cu prinţesa Danemarcei

La poveşti cu prinţesa Danemarcei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O întâlnire cu iz de basm şi de poveşti cu prinţese a avut loc sâmbătă dimineaţa, cu începere de la ora 10.00, în aula Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” (CNVA). În faţa unui public format în mare parte din elevi de gimnaziu şi de liceu, echipele a două colegii şi a două şcoli gimnaziale din municipiul Galaţi au prezentat diverse materiale despre istoria regalităţii româneşti şi europene.

Conferinţa „Case regale europene”, organizată de Asociaţia pentru Managementul Artelor (AMA), a adus-o în faţa elevilor gălăţeni pe Eleonore de Schaumburg-Lippe, prinţesă a Danemarcei. În partea a doua a întâlnirii, Alteţa Sa a discutat aspecte legate de Casa Regală a Danemarcei, precum şi ce înseamnă să trăieşti în fiecare zi cu un astfel de titlu. Au fost amintite aspecte legate de protocolul şi de eticheta regală, precum şi de acţiunile filantropice desfăşurate de Casa Regală a Danemarcei.

Regalitatea, între realitate şi utopie

Echipa CNVA-ului a vorbit despre biografiile reginelor Elisabeta, Maria şi Elena, personalităţi care au făcut parte din Casa Regală a României, în perioada în care ţara noastră a fost monarhie. A urmat Şcoala Gimnazială nr. 43, ai cărei elevi au prezentat o scenetă despre o ţară imaginară perfectă, numită sugetiv „Utopia”. Tot elevii şcoli nr. 43 au vorbit şi despre ce înseamnă eticheta regală şi despre deosebirile dintre aceasta şi protocolul regal. O intervenţie foarte bine documentată au avut şi elevii Colegiului Naţional „Costache Negri” (fostul Liceu Pedagogic, n. red.) care au discuatat despre una dintre cele mai importante dinastii europene, cea a Casei de Habsburg. În final, elevii Şcolii generale nr. 3 au dezbătut subiectul nunţilor regale.

Punte culturală româno-daneză

Prinţesa daneză este director executiv al Uniunii Agenţiilor de Publicitate din România (UAPR). Ea este absolventă a unui program postuniversitar în Administrarea Afacerilor la Copenhagen Business School, fiind specializată în design multimedia şi marketing.

Citit 2067 ori Ultima modificare Duminică, 27 Noiembrie 2011 18:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.