Realităţi paralele - „O ţeavă cu bani, direct de la stat la şcoală”

Realităţi paralele - „O ţeavă cu bani, direct de la stat la şcoală”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Oana Badea, şi o dezbatere cu iz electoral

Ministrul secretar de stat din Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Oana Badea (secretar general al Organizaţiei de femei PDL), a venit la sfârşitul săptămânii la Galaţi, pentru a propovădui politica guvernului şi a partidului căruia îi aparţine printre directorii unităţilor de învăţământ. Deşi întâlnirea a fost prezentată ca o dezbatere cu profesorii, ea a oferit de fapt prilejul ca atât secretarul de stat, cât şi cei doi parlamentari PDL, Marius Necula şi Mircea Toader, să se poată adresa oamenilor şcolilor de la tribuna politică.

Oana Badea a vorbit în cadrul conferinţei de presă despre un proiect prin care se reglementează modul de finanţare al unităţilor de învăţământ şi care stipulează ca fondurile pentru utilităţi să vină direct de la guvern la şcoli, fără a mai trece prin curtea primăriilor, „ca o ţeavă cu bani, direct de la stat la şcoală”. Referitor la finanţarea per elev care urmează să intre în vigoare din ianuarie 2012, secretarul de stat ne-a declarat optimist că sunt soluţii pentru reglarea deficitelor din cadrul unor unităţi, întrucât s-a constituit un fond de urgenţă la care se va apela de câte ori este nevoie. „Finanţarea per elev va fi implementată cu ajutorul celor de la Banca Mondială, care ne-au spus că implementarea acestui sistem va avea o perioadă de tatonare care va dura cinci ani măcar”, a declarat Oana Badea cu privire la posibilele disfuncţii care vor apărea.

O intervenţie mai cu picioarele pe pământ a avut-o inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu care a prezentat un proiect local prin care autorităţile să fie implicate mai mult în dezvoltarea şcolilor, iar fondurile să fie gestionate de o comisie din care să facă parte şi directori ai unităţilor de învăţământ, pentru că aceştia cunosc mai bine realităţile cu care se confruntă instituţiile pe care le conduc.

Citit 4934 ori Ultima modificare Duminică, 27 Noiembrie 2011 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.