Viaţă de student - Bani de buzunar din din vin, cosmetice sau sau hands-free

Viaţă de student - Bani de buzunar din din vin, cosmetice sau sau hands-free
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cei mai mulţi studenţi nu lucrează şi aşteptă banii părinţilor, dar sunt şi unii mai inventivi care s-au gândit să scoată un ban din pasiunile, îndeletnicirile sau priceperea lor.

Unele studente cu care am vorbit sunt reprezentante ale unor firme de cosmetice. Din comisionul obţinut, care, susţin ele, este unul considerabil, îşi cumpără haine sau tot cosmetice. Cheltuielile de bază le acoperă tot părinţii. ”Numai luna trecută am câştigat 70 de lei, iar luna asta mă aştept la mai mult, că vine Crăciunul. Are cine să cumpere de la mine: colegele de cămin, prietene, cunoştinţe”, ne-a spus Ramona Iacomi, studentă în anul II la Litere.

Ioana, în schimb, se străduieşte puţin mai mult pentru bănuţii de buzunar: ”Confecţionez cercei şi împletesc brăţări pe care le vând colegelor, prietenelor. Nu pot să spun că ies foarte mulţi bani din afacerea asta, dar îmi place. Chiar am comenzi - fetele aleg culorile sau modelul şi eu le fac”, ne-a explicat studenta. Mădălina oferă meditaţii: ”Ajut un copil de clasa I la engleză. Sunt studentă la română-engleză şi am profitat de ofertă. Iau 20 de lei pe şedinţa de două ore”, explicat aceasta.

Băieţii vând una, alta

Nici băieţii nu stau degeaba. La ei, treaba e altfel, deşi tot cu vânzări se ocupă. Ionel ne-a spus că îşi rotunjeşte veniturile vânzând vin: ”Tata nu bea vin că nu are voie şi, când face, ca să mai scape de el, mi-l dă mie să îl vând la Galaţi. Îl cumpără băieţii din cămin, că e bun, de ţară, ne-a spus tânărul. Andrei, student în anul III la Mecanică, lucrează pe bune - ”Sunt agent de vânzări de aproape un an şi câştig destul de bine: 800 de lei pe lună”.

Anunţuri cu de toate

Din câte am văzut din anunţurile prezente prin şi în preajma căminelor, studenţii beneficiază de aproape toate serviciile: manichiură cu unghii tehnice, decodare, vânzare şi reparare telefoane, instalare programe PC, xerox, închiriere hands-free - toate la preţuri de nerefuzat, ca pentru studenţi. Sesiunea de iarnă se apropie cu paşi repezi şi, în acest sens, tinerii care vor să le uşureze munca celorlalţi colegi au afişat, la orice colţ, oferte de hands-free care mai de care mai performante.

Citit 5304 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2011 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.