Acţiuni educative împotriva manifestării violenţei

Acţiuni educative împotriva manifestării violenţei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un proiect între Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” şi Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Galaţi

„Violenţa, un răspuns la neadaptare” a fost tema unei dezbateri pe care au desfăşurat-o recent tinerii de la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” şi elevii Colegiului Economic "Virgil Madgearu" din Galaţi.

Dezbaterea face parte dintr-un proiect educaţional naţional care îşi propune să atragă atenţia asupra violenţei din şcoli şi a necesităţii de a fi mai îngăduitori unii cu alţii. „Să alungăm violenţa din şcoală cu duhul iubirii şi al toleranţei!” este tema ce i-a reunit pe tinerii din cele două instituţii de învăţământ şi prin care am încercat să găsim soluţii la unele probleme conflictuale, promovând rugăciunea, răbdarea şi dorinţa de a face bine”, ne-a spus părintele profesor Sorin-Alexandru Cojocaru de la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei", coordonatorul proiectului.

Colaboratori sunt şi reprezentanţii unor instituţii, precum Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Fundaţia „Familia”,  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi, precum şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. „Pornind de la realitatea înconjurătoare, încercăm să sensibilizăm elevii noştri în legătură cu consecinţele care decurg din manifestările violente. Ne dorim ca la finalizarea acestui proiect să reuşim să formăm un nucleu de tineri care să fie în măsură oricând să explice, să se implice în formarea unui comportament adecvat în situaţiile conflictuale”, ne-a spus profesoara Cojocaru Carmen, de la Colegiul Economic "Virgil Madgearu" din Galaţi.

În cadrul întâlnirii, prin intervenţiile dascălilor şi ale responsabililor de la amintitele instituţii, participanţii au înţeles că violenţa poate fi combătută prin iubirea faţă de aproape, care decurge din iubirea faţă de Dumnezeu. Mai ales violenţa poate fi combătută prin manifestarea iubirii faţă de vrăjmaşi, aceasta fiind marea calitate a creştinilor.

Întâlnirea a fost completată de copii de la Fundaţia „Familia”, care au oferit colinde de Crăciun celor prezenţi. Pentru efortul lor, cei mici au  primit daruri.

 

Citit 2029 ori Ultima modificare Vineri, 30 Decembrie 2011 16:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.