Zile de foc la Universitate - A început depunerea candidaturilor pentru funcţia de rector

Zile de foc la Universitate - A început depunerea candidaturilor pentru funcţia de rector
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos”, cu cei 15.000 de studenţi şi 650 de cadre didactice titulare trece acum la început de an printr-o perioadă destul de efervescentă. Se depun candidaturile şi urmează să fie ales următorul rector care va sta la cârma instituţiei timp de patru ani. Alegerile se vor desfăşura pe 25 ianuarie. Termenul limită de depunere a candidaturilor este 10 ianuarie.

Până acum, s-a înscris oficial un singur candidat, actualul prorector Mirela Praisler. Numele care s-au mai vehiculat, neoficial, sunt Aurel Nechita, Lucian Oprea, Adrian Lungu, Lucian Georgescu şi Silviu Măcuţă. I-am contactat pe fiecare şi prezentăm mai jos declaraţiile acestora:

Lucian Oprea: „Mă gândesc să candidez. Lucrez la programul managerial”.

Lucian Georgescu a afirmat: „O astfel de candidatură este o acţiune foarte serioasă. Mă gândesc şi, în principiu, voi candida”.

Aurel Nechita: „Mi-au stricat toţi Revelionul întrebându-mă. Nu ştiu încă dacă voi candida sau nu”.

Adrian Lungu: „Nu mi-am depus candidatura. Răspunsul meu, în momentul de faţă, este nu”. 

Silviu Măcuţă: „Am intenţionat să candidez, însă acum nu mai vreau”.

Aşadar, dintre cele şase nume vehiculate pentru această funcţie, există deocamdată, doar un singur cadru didactic deja înscris, doi profesori care au recunoscut că au în intenţie să candideze, doi care ne-au dat răspunsuri evazive şi unul singur care declară că s-a retras din cursa pentru rector. Până pe data de 10 ianuarie, când lista rămâne deschisă,  ne putem aştepta la orice surpriză, ar putea chiar apărea nume noi, pentru că miza este mare.

Doamna care a spart gheaţa

Prof. dr. Mirela Praisler, prorector cu cercetarea ştiinţifică şi relaţiile internaţionale în cadrul Universităţii a fost cea care a spart gheaţa şi şi-a depus candidatura, înainte de Anul Nou. „Odată cu finalizarea raportului asupra stării Universităţii pentru 2011, am avut tabloul performanţei instituţiei pe întreg mandatul 2008-2011. Rezultatele obţinute în diversele procese de ierarhizare sau de clasificare sunt argumentul cel mai convingător că politicile aplicate ne-au aşezat într-o poziţie foarte onorantă, atât din punctul de vedere al programelor de studii, cât şi al domeniilor de cercetare. Programul managerial pe care l-am întocmit urmăreşte consolidarea acestor rezultate. Sunt ferm convinsă că antrenarea studenţilor într-o relaţie de colaborare va spori atractivitatea şi mai ales utilitatea, relevanţa programelor de studiu pentru planurile lor privind cariera profesională. Rezultatele obţinute prin cercetare ştiinţifică au atins masa critică ce ne permite o evoluţie considerabilă prin întărirea caracterului intra şi interdisciplinar, atât al programelor de studiu, cât şi al temelor de cercetare. La ora actuală, cele mai efervescente rezultate sunt obţinute peste tot în lume în domeniile de graniţă între discipline”, a declarat Mirela Praisler.

Apel la coeziune

„Închei prin a declara că depunerea candidaturii mele este un apel la coeziune pentru continuarea trendului pozitiv înregistrat în evoluţia Universităţii în ultimii ani. Disponibilitatea va fi caracteristica principală a activităţii mele în calitate de rector, dacă voi fi aleasă. Nu voi candida la funcţii în afara universităţii. Mă voi dedica sută la sută pentru realizarea dezideratelor întregii comunităţi universitare gălăţene”, ne-a mai declarat Mirela Praisler, singurul candidat care şi-a depus proiectul managerial până în prezent.

Citit 4430 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Ianuarie 2012 15:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.