Dublă sărbătoare pentru Şcoala Nr.26

Dublă sărbătoare pentru Şcoala Nr.26
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şcoala Nr. 26 „Ion Creangă” a sărbătorit, luni după-amiază, la Teatrul Muzical, 50 de ani de existenţă şi proiectul „Să ne cunoaştem locurile şi tradiţiile” (Let’s meet our places and our culture), desfăşurat împreună cu elevi din Barcelona. Într-un cadru festiv, pe scena Teatrului au urcat elevii Şcolii Nr. 26 care au încântat publicul cu balet, dans contemporan, modern sau recitaluri la pian. Coregrafia dansurilor, atât de aplaudate de publicul din sală, a fost realizată de prof. Ştefania Cojocaru.

„Ne-am înfrăţit cu elevii din Barcelona” „Spectacolul de azi omagiază 50 de ani de la înfiinţarea şcolii, eveniment pe care l-am inclus şi în proiectul „Să ne cunoaştem locurile şi tradiţiile”, la care avem participanţi oaspeţi din Barcelona. A fost iniţiat de Şcoala Nr. 26, în parteneriat cu Şcoala 24, dar am făcut parteneriat local cu CNVA şi "Cuza””. Elevii din Spania au participat la orele de curs ale învăţământului primar sau gimnazial şi au vizitat oraşul.

Peste puţin timp, elevii gălăţeni le vor întoarce vizita”, ne-a spus Nicoleta Maimon, directoarea Şcolii „Ion Creangă”. Cele două profesoare din Barcelona, care au însoţit copiii în România ne-au declarat că sunt foarte încântate de ospitalitatea gălăţenilor şi spun că vor reveni cu drag, cu prima ocazie: „Deşi suntem aici de numai două zile, ne place foarte mult oraşul. Mai avem timp să îl vizităm şi să îl cunoaştem mai bine. Abia aşteptăm să îi avem musafiri pe cei din România, peste două săptămâni. Avem şi noi tradiţii şi obiceiuri şi locuri frumoase pe care să le prezentăm”, ne-a spus Gemma Sorda, una dintre profesoare.

Citit 2668 ori Ultima modificare Marți, 27 Martie 2012 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.