Elevi care străbat trei kilometri pe jos pentru a ajunge într-o staţie de autobuz

Elevi care străbat trei kilometri pe jos pentru a ajunge într-o staţie de autobuz
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elevii care locuiesc în blocurile IAS, pe Calea Prutului, nu dispun de un mijloc de transport aşa că sunt nevoiţi să meargă trei kilometri pe jos, până la cea mai apropiată staţie de autobuz sau de tramvai. Câteodată au noroc şi îi mai ia o maşină. „Înainte aveau la dispoziţie un autobuz şi tare bine mai era. Fiica mea abia a absolvit liceul la „Elena Doamna”.

Avea de mers trei kilometri, pe jos, până la tramvai. Avea ore de la şapte dimineaţa. Ea pleca de acasă cu două ore înainte să aştepte o ocazie. Mă suna şi îmi spunea: „Mamă, nu am nicio maşină şi e deja ora şapte”. Seara, când se întorcea, soţul o aştepta cu bicicleta în Bădălan”, ne-a spus Iuliana. Mihaela are trei copii de 3, 13, respectiv 16 ani. Pentru că acestora le este foarte greu în fiecare dimineaţă, mama lor a făcut în urmă cu un an, sesizări la autorităţile locale, rugându-le să introducă un mijloc de transport care să ajungă şi la ei. Acestea i-au promis că vor găsi o soluţie, care nu a prins contur nici astăzi. „Copiii pleacă cu două ore înainte şi tot întârzie. Iarna e cel mai greu pentru că temperaturile sunt scăzute. Dacă nu îşi face cineva milă de ei pe drum, merg până în staţie. Când se întorc, seara, trebuie să îi aşteptăm că nu au cu ce să vină şi merg pe jos”, ne spune aceasta. „

"Singura soluţie ar fi microbuzul"

Pentru a vedea dacă se poate găsi o soluţie pentru elevii care se chinuiesc în fiecare zi, am contactat purtătorul de cuvânt al Primăriei. Acesta ne-a spus că până acum nu au primit nicio sesizare în privinţa acestui subiect, dar sunt două mijloace de transport la dispoziţia acestora: traseele 5 şi 8. Ambele ajung doar până la Bazinul Nou. Dar de acolo, elevii mai au mult de mers. Nicoleta Manole susţine însă că zona este în afara Galaţiului.

Am vorbit şi cu Genica Totolici, directorul TRANSURB, care a spus că nu există cale de mijloc pentru locatarii blocurilor IAS: „Ştim că e o problemă în acea zonă, dar nu putem face nimic, pentru că nu avem cum să introducem mijloacele de transport până în valea în care se află blocurile. Nici nu avem călători foarte mulţi. Pentru a ajunge până acolo, trebuie să desfiinţăm tramvaiul şi să punem autobuz. Dacă lăsăm tramvaiul, trebuie să prelungim linia, ceea ce e imposibil pentru că nu avem cale de rulare. Singura soluţie ar fi existenţa unui microbuz care să ajungă până la blocurile respective”, a declarat aceasta.

 

Citit 1876 ori Ultima modificare Marți, 27 Martie 2012 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.