Oaspeţi la "Viaţa liberă", în cadrul activităţilor „Şcoala Altfel”
Foto: Foto: Ionatan Ţuţu

Oaspeţi la "Viaţa liberă", în cadrul activităţilor „Şcoala Altfel”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Două clase de liceeni de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”, clasa a XII-a, filologie şi colegii lor de clasa a XI-a, filologie, de la Grupul Şcolar „Gh. Asachi” au dorit, la sfârşitul săptămânii trecute, să afle ce presupune profesia de ziarist.

Astfel, tinerii care îşi doresc să ajungă ziarişti au văzut, pe viu, nu numai cine sunt cei care creează ziarul „Viaţa liberă”, ci şi cum au evoluat tehnicilor de redactare a textelor.

La capătul vizitei, încercând să creioneze profilul gazetarului, liceenii-aspiranţii au înţeles că între teorie şi practică diferenţa e mare şi că indiferent ce fel de presă faci, scrisă, radiofonică, de televiziune sau on-line, instrumentul de lucru e unul singur: cuvântul.

Cine este ziaristul?

„Când am intrat aici credeam că ziaristul e un om care îşi scrie textul pe o hârtie. Acum am înţeles că pe lângă pregătire profesională şi har de la Dumnezeu, pe lângă o cultură generală solidă, ziaristul are nevoie de curaj, de discernământ, de implicare civică şi nu politică. Este un istoric al clipei, un om implicat în realitate”, ne-a spus o elevă de la CNMK.

Citit 2743 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.