Liceul de Artă scrie istorie: Şase premii întâi la olimpiadele naţionale
Foto: Foto: Eugen Dan Drăgoi

Liceul de Artă scrie istorie: Şase premii întâi la olimpiadele naţionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Anul acesta artiştii gălăţeni au obţinut cele mai bune rezultate din ţară * Doi dintre olimpici sunt deja admişi la Universitate *

Elevii Liceului de Artă „D. Cuclin” din Galaţi s-au întors anul acesta, de la olimpiadele naţionale, încărcaţi de trofee: trei premii I la interpretare muzicală (plus un premiu al III-lea şi o menţiune) şi alte trei premii I la arte plastice, plus patru premii speciale.

„Sunt cele mai bune rezultate de până acum, din istoria liceului. Totodată, avem cele mai multe premii I pe ţară. Ne-am clasat chiar mai bine decât Bucureştiul care are trei licee de profil”, ne spune inspectorul de specialitate la învăţământul de artă, prof. dr. Eugen Dan Drăgoi.

La muzică, cei care au cucerit primele locuri sunt: Andra Andrei (vioară), profesor Marian Sava, George Vârban (canto), profesoară Rodica Koler şi Alexandru Duda (fagot), profesor Ilie Ranghilof. De la clasele profesorului Roland Andrei, Cristian Bortoş a primit o menţiune la corn şi Robert Radu,  premiul al III-lea la trombon.  

Datorită performanţelor lor la olimpiadele de anul acesta Andra Andrei şi Alexandru Duda au fost admişi direct la Universitatea Na?ională de Muzică din Bucureşti, bineînţeles după ce vor obţine diplomele de bacalaureat.

Punctaj maxim la arte plastice

Nici colegii lor de la arte plastice nu s-au lăsat mai prejos şi s-au întors tot cu trei premii I, patru premii speciale, dar şi cu primele locuri la prima etapă a concursului, cea de desen artistic. De la clasele profesorului David Sava, doi elevi au fost recompensaţi cu premiul I: Georgiana Ghidersa la artă monumentală şi Aida Ursu la artă textilă. Tot la artă monumentală, a primit aceeaşi distincţie şi Bogdan Gabără, profesoară Gabriela Georgescu.  Cei  trei au mai primit câte un premiu special şi din partea municipiului Ploieşti, unde s-a desfăşurat olimpiada. Tot premiu special a fost acordat şi elevului Bogdan Rusu, la artă ceramică, profesor Mugurel Vrânceanu.

„Am luat cele trei premii I cu punctaj maxim, de 100 de puncte, ceea ce nu se prea întâmplă aşa des”, ne spune mândru, profesorul David Sava.

Şi mai au artiştii plastici şi alte motive de mândrie: „La prima etapă care este eliminatorie, cea de desen artistic, primele locuri au fost ocupate de doi elevi de-ai noştri. E vorba de primele locuri din peste 400 de candidaţi. Ar trebui să se dea şi pentru aceştia diplome şi premii””, spune directorul liceului Ioan Tudor. Cei mai buni desenatori din ţară s-au dovedit a fi anul acesta Ionuţ Rusu, la clasa a XI-a, profesor Ioan Tudor şi Aida Ursu, la clasa a XII-a, profesor Cornel Corcăcel.

Citit 4452 ori Ultima modificare Luni, 09 Aprilie 2012 16:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.