Cei mai buni din ţară la geografie

Cei mai buni din ţară la geografie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

 

Cei cinci elevi care au reprezentat Galaţiul la olimpiada naţională de geografie au reuşit împreună să obţină cele mai bune rezultate pe ţară. Ei au primit două premii I şi trei menţiuni şi, deşi nu s-au calificat în lotul lărgit pentru faza internaţională, au obţinut de departe cele mai bune rezultate dintre loturile venite din toată ţara.

Patru dintre cei cinci componenţi ai lotului gălăţean la această disciplină sunt elevi de la Colegiul Naţional „C. Negri” (Pedagogic) şi sunt pregătiţi de profesoara Gina Burghiu, ai cărei elevi au adus şi alte premii în anii anteriori.

Cosmina Albulescu, clasa a X-a la Pedagogic, a fost unul dintre participanţii care s-au clasat în fruntea listei şi a primit premiul I. De la acelaşi liceu, rezultate frumoase au obţinut Ioana Ciofu (locul al V-lea la clasa a VIII-a) şi Georgiana Dediu (locul al IV-lea la clasa a XII-a), ambele răsplătite cu câte o menţiune. De la clasa a XI-a, Mădălina Popa a primit o menţiune specială.

Lista premiilor a fost frumos întregită de Şerban Bratu de la Colegiul Naţional „V. Alecsandri” care a primit premiul I la clasa a IX-a.  El a fost pregătit de profesorul Ion Cioroiu.

„Avem şanse în lotul lărgit pentru anul viitor”

Profesoara Gina Burghiu este şi cea care a însoţit lotul la Craiova, acolo unde s-a desfăşurat competiţia. „Au fost condiţii foarte bune, elevii fiind cazaţi la hotel. La baraj, elevii noştri s-au clasat printre primii, pe locul al VII-lea şi al VIII-lea, dar au ratat calificarea. Oricum rezultatele sunt foarte bune, sunt mulţumită şi avem şanse foarte mari pentru lotul lărgit de anul viitor”, ne spune Gina Burghiu.

Acelaşi lucru l-a întărit şi inspectorul de geografie Marius Puţanu, care a făcut parte din comisia naţională: „Avem elevi foarte buni, iar doamna Burghiu a reuşit să creeze un lot de geografie foarte puternic, acesta nefiind primul an când elevii săi obţin premii. Este clar că gălăţenii prin rezultatele obţinute de întreaga echipă s-au clasat anul acesta pe primul loc”, mai spune Marius Puţanu.

Citit 4983 ori Ultima modificare Marți, 17 Aprilie 2012 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.