Inflaţie de olimpici internaţionali la Galaţi

Inflaţie de olimpici internaţionali la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Nu mai puţin de 21 de elevi din Galaţi, care vor participa în vara aceasta  la olimpiade şi concursuri internaţionale, pot susţine bacalaureatul mai devreme, conform listei publicate pe site-ul instituţiei de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Sesiunea specială se va desfăşura, începând cu 21 mai, la Bacău, iar înscrierea candidaţilor se va face pe 19 şi 20 mai.

Este cel mai mare număr de olimpici internaţionali de clasa a XII-a înregistrat până în prezent, de regulă nefiind mai mulţi de zece. Dintre cei 21, doar doi sunt selectaţi la olimpiade de cultură generală – Dan Dănăilă (matematică) şi Mihai Răcoreanu (fizică şi astronomie).

Cu toate acestea, sunt  unii olimpici pentru care pregătirea la bacalaureat devine mai importantă decât cea pentru olimpiada internaţională, aşa cum este cazul lui Dan Dănăilă. „Nu va participa la această sesiune specială pentru că vrea să se pregătească mai bine pentru bacalaureat şi are nevoie de timp. La facultatea unde vrea să fie admis îi trebuie note mari la examenul de absolvire, un eventual premiu internaţional la matematică nefiind la fel de important”, ne spune mama olimpicului, Mihaela Dănăilă.

Cei 19 pentru sport internaţional
Dintre cei 19 viitori absolvenţi de liceu care sunt calificaţi pentru competiţii sportive internaţionale, zece sunt de la Liceul cu Program Sportiv: Horia Criestiean, Andrei Petică, Robert Bolobita, Alexandru Pădineanu şi Gabriel Negoiţă la baschet, Hainalaka Koti - la haltere, Marius Bodringa şi Marius Contofon - la kaiac-canoe, Leonard Buleandră - la lupte, Sabina Lupu - la tenis.

„E într-adevăr un an bun pentru participarea la campionatele şi olimpiadele internaţionale la noi la liceu. De regulă, aveam mai puţini elevi care se prezentau la bacalaureatul special”, ne spune directorul Liceului cu Program Sportiv, Florin Păunescu.

Mai pot participa la bacalaureatul special şi sportivi de la alte licee: Eusebiu Darie („Elena Doamna”) şi Mirel Sandu (Liceul „Racoviţă”) – la atletism; Ioana Oprea („Elena Doamna”) – haltere; Andrei Păpădie, („Radu Negru”), Marius Stan („Traian”), Nicuşor Luşneac (Auto), Cătălin Berdilă („Asachi”) la hochei pe gheaţă; Sorina Iancu (Pedagogic) – patinaj şi Anamaria Berdilă (CNMK) – volei.

Citit 3144 ori Ultima modificare Joi, 03 Mai 2012 17:10

3 comentarii

 • postat de GIGI ZISU
  Marți, 18 Septembrie 2012 20:05
  ...multe FELICITARI fostilor si actualilor cadre didactice de la LICEUL SPORTIV GALATI care dea lungul anilor au indrumat si a slefuit mii de talente sportive ajungand campioni nationali...;iata ca in prezent sub conducerea inimosului Director profesor FLORIN PAUNESCU alaturi de colectivul de profesori si elevi .rezultatele in sport si la invatatura prind un contur frumos care cate odata depasesc cu mult asteptarile cadrelor didactice spre satisfactia conducerii liceului alaturi de DIrectorul FLORIN PAUNESCU omniprezent la toate actiunile eleviilor pentru ai pregati psihologic in reusita noilor recorduri in sport,si atragandule atentia pentru obtinera unor rezultate cat mai bune la invatatura .spre reusita si succesul in viata . AL DUMNEAVOASTRA PRIETEN -GIGI ZISU - FLORIDA _USA
  0
  1
  Raportează
 • postat de Doru Resmerita inspector scolar general
  Joi, 03 Mai 2012 21:12
  Rezultatele obtinute de elevii galateni nu trebuie sa mire pe nimeni. Eu consider scoala galateana cea mai buna din tara. Aceste rezultate sunt o consecinta a nivelului profesional ridicat al cadrelor didactice. Activitatea scolilor trebuie lasata pe mana profesionistilor. Scolile asupra carora s-a intervenit politic au de suferit pe termen lung. Regretabil este ca interventia politicului e mijlocita de profesorii care se pun in slujba lui. Pentru ca nu m-am opus si mai mult acestei interventii, astazi imi pare rau. Totusi, nimic nu ma bucura mai mult decat rezultatele acestor copii. Ii felicit atat pe ei cat si pe profesorii lor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de cristina
  Joi, 03 Mai 2012 09:48
  nu avem timp de voi.primaria nu va poate compensa!avem alegeri!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.