Inflaţie de olimpici internaţionali la Galaţi

Inflaţie de olimpici internaţionali la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Nu mai puţin de 21 de elevi din Galaţi, care vor participa în vara aceasta  la olimpiade şi concursuri internaţionale, pot susţine bacalaureatul mai devreme, conform listei publicate pe site-ul instituţiei de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. Sesiunea specială se va desfăşura, începând cu 21 mai, la Bacău, iar înscrierea candidaţilor se va face pe 19 şi 20 mai.

Este cel mai mare număr de olimpici internaţionali de clasa a XII-a înregistrat până în prezent, de regulă nefiind mai mulţi de zece. Dintre cei 21, doar doi sunt selectaţi la olimpiade de cultură generală – Dan Dănăilă (matematică) şi Mihai Răcoreanu (fizică şi astronomie).

Cu toate acestea, sunt  unii olimpici pentru care pregătirea la bacalaureat devine mai importantă decât cea pentru olimpiada internaţională, aşa cum este cazul lui Dan Dănăilă. „Nu va participa la această sesiune specială pentru că vrea să se pregătească mai bine pentru bacalaureat şi are nevoie de timp. La facultatea unde vrea să fie admis îi trebuie note mari la examenul de absolvire, un eventual premiu internaţional la matematică nefiind la fel de important”, ne spune mama olimpicului, Mihaela Dănăilă.

Cei 19 pentru sport internaţional

Dintre cei 19 viitori absolvenţi de liceu care sunt calificaţi pentru competiţii sportive internaţionale, zece sunt de la Liceul cu Program Sportiv: Horia Criestiean, Andrei Petică, Robert Bolobita, Alexandru Pădineanu şi Gabriel Negoiţă la baschet, Hainalaka Koti - la haltere, Marius Bodringa şi Marius Contofon - la kaiac-canoe, Leonard Buleandră - la lupte, Sabina Lupu - la tenis.

„E într-adevăr un an bun pentru participarea la campionatele şi olimpiadele internaţionale la noi la liceu. De regulă, aveam mai puţini elevi care se prezentau la bacalaureatul special”, ne spune directorul Liceului cu Program Sportiv, Florin Păunescu.

Mai pot participa la bacalaureatul special şi sportivi de la alte licee: Eusebiu Darie („Elena Doamna”) şi Mirel Sandu (Liceul „Racoviţă”) – la atletism; Ioana Oprea („Elena Doamna”) – haltere; Andrei Păpădie, („Radu Negru”), Marius Stan („Traian”), Nicuşor Luşneac (Auto), Cătălin Berdilă („Asachi”) la hochei pe gheaţă; Sorina Iancu (Pedagogic) – patinaj şi Anamaria Berdilă (CNMK) – volei.

Citit 3390 ori Ultima modificare Joi, 03 Mai 2012 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.