Bacalaureat cu muncă aproape voluntară

Bacalaureat cu muncă aproape voluntară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Profesorii care vor face parte din comisiile de corectură la bacalaureat vor fi remuneraţi cu patru lei pentru fiecare lucrare corectată. 

Plata pentru preşedinţii comisiilor centrelor de susţinere a examenului va varia în funcţie de numărul candidaţilor. Astfel, profesorii care se află la conducerea unei comisii ce arondează 450 de candidaţi vor fi răsplătiţi cu 400 de lei, iar dacă numărul elevilor testaţi depăşeşte 450 suma va creşte la 425 de lei, în conformitate cu ordinul semnat pe 2 mai de către ex-ministrul Educaţiei, Cătălin Baba. Secretarii, membrii şi vicepreşedinţii centrelor de examinare vor fi remuneraţi cu câte 275 de lei, în timp ce asistenţii se vor alege cu doar 25 de lei pe zi.

Centrele zonale de evaluare vor avea însă un alt standard de plată, preşedintele unui asemenea organism de testare fiind răsplătit cu 600 de lei, întrucât va răspunde pentru 1.000 de candidaţi. Dacă cifra elevilor testaţi va sări de 1.000, cadrul didactic responsabil cu preşedinţia comisiei va fi plătit cu 625 de lei. Cadrele didactice care fac parte din comisiile pentru testarea competenţelor lingvistice la română şi digitale vor fi plătite cu de doi lei pentru fiecare candidat examinat. Cei care participă la evaluarea într-o limbă modernă vor primi câte trei lei pentru fiecare elev. Asistenţii la probele de competenţe vor primi doar 20 de lei pe zi.

Citit 1880 ori Ultima modificare Marți, 15 Mai 2012 18:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.