Bacalaureat 2012: Matematica, dificilă la profil tehnologic

Bacalaureat 2012: Matematica, dificilă la profil tehnologic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă

Candidaţii care au susţinut proba la matematică M2 - subiecte pentru ştiinţele naturii şi profil tehnologic - au ieşit ieri sleiţi din examen. Nici de data aceasta, cei de la MECTS nu i-au iertat. Subiectele au fost dificile. În mod surprinzător, gradul de dificultate pentru ei a fost mai ridicat, comparativ cu subiectele date la clasele de matematică-informatică.

„A fost dificil, pentru profil tehnologic. Dacă ţinem cont de numărul de ore pe săptămână şi de programa lor, au fost dificile. S-au dat cunoştinţe de bază, pentru care vor putea ajunge la 5 sau 6, dar mai mult va fi greu. La matematică-informatică nu au fost probleme, subiecte accesibile şi frumoase”, ne spune inspectoarea generală, Laura Marin, profesoară de matematică.

„La istorie se poate lua uşor 7.00

Elevii  de la profil uman, care au susţinut bacalaureatul la istorie, au avut norocul ca subiectele să fie accesibile: „Se poate lua uşor 7.00. Depinde cât de atenţi au fost. Din experienţă, ştiu că elevii citesc cerinţele în fugă şi greşesc la lucruri pe care le ştiau. La primul şi la al doilea subiect, primele 3-4 subpuncte au fost de genul „mănăstire într-un picior…”, spune profesorul Gabriel Enache, de la „Cuza”.

Telefoane şi fiţuici

Doi elevi care susţineau examenul la centrul de la „Radu Negru” au fost eliminaţi la a doua probă, pentru tentativă de fraudă. Unul a fost prins cu telefonul asupra lui, iar celălalt cu fiţuici.

Ultima probă - cea la alegere - se va desfăşura vineri, 6 iulie, iar rezultatele se vor afişa duminică, 8 iulie.

 

Citit 2649 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iulie 2012 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.