UPDATE - Rezultatele finale la bacalaureat - 64 de candidaţi promovaţi după contestaţii

UPDATE - Rezultatele finale la bacalaureat - 64 de candidaţi promovaţi după contestaţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi vor fi publicate rezultatele finale ale examenului de bacalaureat. Rămâi pe site-ul „Vieţii libere” pentru a afla dacă ai promovat după contestaţii.

CLICK AICI PENTRU REZULTATELE FINALE

Anul acesta s-au depus 1.614 contestaţii, dintre care cele mai multe la limba şi literatura română. În 2011 doar 48 de elevi au promovat bacalaureatul în urma contestaţiilor, mult mai puţini decât în 2010, când s-au bucurat de acest avantaj 120 de candidaţi.


 

 

UPDATE 14:00 - Deşi listele cu rezultatele după contestaţii s-au afişat deja la centrele de examen, conducerea ISJ nu a realizat încă situaţia finală.

Într-un periplu pe la centrele de examen, am aflat că la Colegiul „D. Moţoc” cinci candidaţi au luat examenul după recorectarea lucrărilor. Cele mai multe note au fost ridicate la matematică, în timp ce la română contestatarii au fost depunctaţi, ne spune informaticianul de la liceu. Procentul de promovare la „Moţoc” a crescut de la 17,75 la sută la 20 la sută. „Este mult mai bine decât anul trecut când am avut doar 9 la sută, dar nu e suficient”, spun dascălii  de la acest liceu.

Un promovat şi la CNVA

Şi promovabilitatea CNVA-ului a crescut la 98 la sută, după ce doar un singur candidat de aici a luat examenul după contestaţii. Ca urmare, CNVA-ul se situează acum pe locul 1 în topul promovabilităţii la bacalaureat. La „C. Negri”, datele nu s-au modificat după reevaluarea tezelor, ca urmare s-a păstrat acelaşi procent de 97,84 la sută.

Fericitul de la „Metalurgic”

La Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, am asistat „pe viu” la bucuria unui candidat care a promovat la matematică după contestaţii. „Am luat! Este al doilea an când dau matematica. La celelalte discipline am promovat încă de anul trecut. Sunt şofer şi am terminat liceul la fără frecvenţă. Deşi am un loc de muncă, de câte ori mi-am dorit să mă angajez în sistem bugetar mi s-a cerut diploma. Iar ocazii au fost multe. Acum nu vor mai fi probleme!”, ne spune Nicu Neagu.

 

 

 

UPDATE 17:00 - După rezolvarea contestaţiilor, 64 de candidaţi au fost consideraţi reuşiţi. Ca urmare, procentul de promovare pe judeţ a crescut de la 45,09 la sută la 46,49 la sută, cu aproape 10 procente mai mult decât la rezultatele finale din prima sesiune de anul trecut. Dintre cei 4.564 de candidaţi care s-au prezentat la examen sunt consideraţi reuşiţi 2.122. De la inspectoarea Nicoleta Crânganu, purtătoarea de cuvânt a ISJ, am aflat că s-au mărit 500 de note în urma reevaluării tezelor, iar 90 au fost micşorate. Având în vedere că s-au depus 1.614 contestaţii, înseamnă că aproape o treime dintre candidaţii nemulţumiţi au avut câştig de cauză.

Citit 3528 ori Ultima modificare Vineri, 13 Iulie 2012 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.