Agenţii economici, speranţa liceelor tehnologice

Agenţii economici, speranţa liceelor tehnologice
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Ce trebuie să facă o şcoală ca să câştige mai mulţi agenţi economici şi implicit mai mult sprijin financiar?” a fost întrebarea pe care a adresat-o directoarea Colegiului Tehnic „Paul Dimo” – Mirela Niţă – oaspeţilor prezenţi la dezbaterile din cadrul proiectului „Parteneriate active pentru responsabilitate socială”. Au fost prezenţi agenţii economici unde elevii colegiului îşi desfăşoară practica profesională, dar şi cadre didactice din Târgovişte, Tulcea, Iaşi, Oradea şi Constanţa.

„În condiţiile în care dotările atelierelor sunt aproape inexistente în ultimul timp, fără agenţii economici care ne sunt parteneri nu cred că am fi putut să ne menţinem profilul tehnic. Nu  am fi avut unde să ne desfăşurăm practica profesională. Înainte de 89, liceul era patronat de o întreprindere care asigura dotarea. Noi reuşeam să producem şi să vindem diferite produse, cum ar fi transformatoare de sudură. Acum este foarte greu. Deşi ne numărăm printre şcolile cu numeroase parteneriate cu agenţi economici, sunt insuficienţi pentru nevoile noastre. Am fost la alte licee de acelaşi profil din ţară, am văzut dotări frumoase şi mă tot gândesc, noi ce am putea face ca să fim la fel, având în vedere că ne-am stresat suficient partenerii”, a mai declarat directoarea Niţă. Aceasta a recunoscut că legislaţia în vigoare nu stimulează firmele pentru a investi în şcoli şi că, din acest punct de vedere, ceea ce au făcut totuşi agenţii economici pentru colegiu e un lucru minunat.

 

În replică, reprezentanţii firmelor prezenţi la discuţie au declarat că au venit în sprijinul instituţiei de învăţământ, deoarece aici au găsit oameni de valoare.

S-a mai pus problema capacităţii de absorbţie a absolvenţilor şcolii pe piaţa muncii, motiv pentru care conducerea şcolii a îmbogăţit de anul acesta paleta specializărilor, în funcţie de solicitările unor firme cu personal îmbătrânit sau a unor firme care duc lipsă de specialişti într-un anumit domeniu.  

Citit 1533 ori Ultima modificare Vineri, 26 Octombrie 2012 14:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.