Lista celor 50 de câştigători la Concursul Internaţional „Stelele Ştiinţei”

Lista celor 50 de câştigători la Concursul Internaţional „Stelele Ştiinţei”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Peste 306 elevi provenind de la 31 de şcoli din Galaţi, Bucureşti, Argeş, Constanţa, Prahova şi Vrancea plus alţi 31 de elevi din Bulgaria, Serbia şi Turcia au participat cu 149 de lucrări şi experimente la Concursul Internaţional “Stelele Ştiinţei”, organizat de Şcoala Nr. 28 şi Colegiul „Al. I. Cuza”.

Juriul competiţiei a acordat 50 de premii şi menţiuni la toate cele 5 secţiuni: „Descopăr, deci exist” – lucrări de cercetare ştiinţifică pe teme interdisciplinare; Experimente interdisciplinare în abordări moderne utilizate în studiul ştiinţelor naturale – pentru clasele VI-VIII; Experimente interdisciplinare în abordări moderne utilizate în studiul ştiinţelor naturale – pentru clasele IX-XII; „Micul cercetător” – secţiune destinată elevilor claselor I-V; Expoziţie de desene şi fotografii pe tema “ştiinţa dintr-o picătură de apă”.

Concursul Internaţional “Stelele Ştiinţei” a avut şi o componentă adresată cadrelor didactice de matematică, fizică, chimie şi biologie. Peste 130 de profesori de ştiinţe au participat, vineri, 19 aprilie, la Conferinţa I-BEST şi la Seminarul «Abordări experimentale în matematică şi ştiinţe”, conduse de 12 lectori din Europa şi având drept scop încurajarea cercetării ştiinţifice în şcoli. Seria de evenimente desfăşurate sub sigla “Stelele Ştiinţei” a inclus şi o demonstraţie cu roboţi a elevilor de la Robotics Club Galaţi şi a beneficiat de o promovare realizată de membrii Clubului de Jurnalism al Colegiului Naţional “Al. I. Cuza”, sub îndrumarea Centrului pentru Jurnalism Independent.

Citit 4644 ori Ultima modificare Luni, 22 Aprilie 2013 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.